Publicitat
Economia · 29 de Gener de 2010. 19:57h.

Zapatero retalla la despesa autonòmica sense avisar al Govern

El pla d'austeritat aprovat pel Consell de Ministres afecta totes les administracions

Zapatero retalla la despesa autonòmica sense avisar al Govern

El conseller d'Economia, Antoni Castells, amb la ministra Elena Salgado

La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha anunciat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres, l'aprovació del pla d'austeritat de les administracions públiques que "afecta totes les administracions". La Generalitat de Catalunya encara no té constància oficial d'aquesta retallada financera ni de les seves característiques.

El reajustament de la despesa de les comunitats autònomes que implica aquest pla del Govern de Madrid serà plantejat al marc del Consell de Política Fiscal i Financera, però ara per ara, la Generalitat no disposa d'informació sobre la qüestió.

El pla d'austeritat que ha aprovat l'Executiu espanyol preveu que l'estalvi arribarà gairebé 50.000 milions d'euros, dels quals gairebé 40.000 correspondran a la admnistración central. La seva aplicació serà entre 2010 i 2013, i té com a objectiu situar el dèficit públic aquest any en el 3% del PIB, per complir amb el pacte d'estabilitat i creixement de la zona euro.

Aquesta iniciativa es compon d'un pla d'acció immediata (2010) per a l'administració central de l'Estat, així com un altre a mig termini per al període 2011-2013. A més, l'Executiu ha elaborat un altre pla marc per a la resta de les administracions (comunitats autònomes i ajuntaments).

La retallada de la despesa de les comunitats autònomes se sotmetrà a l'aprovació del Consell de Política Fiscal i Financera mitjançant un acord marc, amb l'objectiu que l'ajustament estructural del conjunt de les administracions arribi al 5,7% del PIB. Si s'aprova, les comunitats autònomes tindran tres mesos per aprovar un pla de reestructuració de la despesa pública.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 BADORED, Barcelona, 30/01/2010 - 16:38

Hem pregunto: ¿ que fara el pobre Castells, quan ens deia que Catalunya rebria tnts milions..) Doncs res, un incompetent com aquest conseller, que no va preveure el que pasaria ! que plegui !

#8 josep, vic, 30/01/2010 - 15:40

i ara els diputats del PSC a Madrid que vagin votant al "capo", oi?.no teniu vergonya.

#7 Rafel Pagès, barcelona, 30/01/2010 - 14:47

Ho trobo francament denigrant. Bon blog d'economia internacional en català: www.ekonomicus.wordpress.com

#6 Ufrasico, Villena, 30/01/2010 - 09:09

El sociata,Zetapé, se ha bajado los pantalones ante las imposiciones nacional-separatistas, especialmente con el aval al Estatut que pretende regir España, pero parece que el Zetapé se ha percatado, ya, que no hay pasta para mantener 17 cortijos.

#5 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 30/01/2010 - 00:40

Como los del Tripahartitos y los nacionalistos ven que se quedan sin dinero para atender a tanto familiar, amigo y correligionario, se las están ingeniando para sacar dinero. Que mejor que a los de siempre, retrasandonos la edad de jubilación