Publicitat
Economia · 17 d'Agost de 2009. 10:25h.

Zapatero fracassa en l'intent de superar França

"Plantejo als espanyols l'objectiu de superar França en renda per cápita"

Zapatero fracassa en l'intent de superar França

Portada d'El Mundo

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero assegurava que "plantejo als espanyols l'objectiu de superar a França en renda per cápita".  En una entrevista a El Mundo abans de les eleccions, concretament el 14 de gener del 2008, també manifestava que la crisi econòmica "és una fal·làcia. Pur catastrofisme. Estem creixent per sobre del 3%. Encara que demà creixem al 3 o al 2,8, que és un creixement bo, seguim creant ocupació i tenint superàvit. Si això és una crisi, ¿què passaria si estiguéssim creixent a l'1,5%, destruint ocupació i tinguéssim un dèficit del 3% com la majoria dels països amb els quals competim?".

I fins i tot sostenia que "hem guanyat competitivitat perquè la productivitat és ara molt major que quan arribem al Govern. Hem mantingut la nostra quota d'exportacions en el mercat internacional quan la majoria dels països europeus desenvolupats han vist retrocedir les seves enfront de les economies emergents com Xina o l'Índia".

El presidentde espanyol manifestava llavors que "el nostre estalvi es manté en taxes per sobre d'altres països europeus. La diferència és que a Espanya hi ha una gran inversió. La inversió en béns d'equip creix per sobre del 10%. En 2006 hem estat el tercer país del món amb major inversió estrangera. I és lògic que el finançament d'aquesta inversió es faci en bona mesura amb fons estrangers. No és que tinguem menys estalvi, sinó que tenim més inversió i per això creixem".

Zapatero es mostrava satisfet de la gestió, ja que "hem fet reformes com la de l'IRPF o la baixada, també per primera vegada en la democràcia, de l'Impost de Societats". Encara que l'impacte de la baixada de l'IRPF va ser pràcticament irrellevant, el president de l'executiu espanyol deia que "són 3.500 milions d'euros que s'han quedat en les butxaques dels ciutadans. I altres 3.000 de l'Impost de Societats. I al mateix temps hem reduït el deute, que és el primer que es mira d'un país, el primer que miren els inversors, fins al 34% del PIB. Això no ho ha aconseguit cap dels països europeus amb els quals competim. Hem baixat 10 punts el deute".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Kropotkin, Vic, 18/08/2009 - 08:24

Pobre tipo este Zapatero... Lo que hace la incultura...

#7 Meliq Salau, Reus, 17/08/2009 - 19:48

Aquesta classe de cagades no té incidència electoral al regne borbònic d'Espanya. A Castella el que importa i dona vots és mantenir intacta la relació colonial amb els PPCC. Amb l'actual espoli el partit que governi Castella te garantits els vots.

#6 Josep Mª, Terrassa, 17/08/2009 - 18:26

Ha tornat a parlar en Pinotxo una vegada més.
Quan un païs te com a president de govern un individu tant curt, il.lús i mentider es que és al nivell dels països sudamericans menys desenvolupats i més tribals.
Quin fàstic de païs!!!

#5 Julián Móstoles, Caracas, 17/08/2009 - 13:49

Bueno, al menos Contador ganó el Tour ¿eso no cuenta? Claro, es que Contador no es catalán

#4 Julián Móstoles, Caracas, 17/08/2009 - 13:37

¿Y qué tal un titular como Catalunya fracasa en su intento de independizarse de España? o bien: El Tribunal Constitucional pone en su lugar a los catalanes