Publicitat
Economia · 24 de Gener de 2011. 20:41h.

Zapatero desbloqueja el corredor mediterrani

Foment invertirà 200 milions en el projecte a les comarques de Tarragona

Zapatero desbloqueja el corredor mediterrani

El ministre de Foment, José Blanco, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

El ministeri de Foment ha adjudicat tres contractes per valor de 205 milions d'euros per reactivar el corredor ferroviari del Mediterrani de viatgers a la província de Tarragona. Les partides més importants es destinen a la construcció de dos ramals, un per connectar la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona amb aquest corredor, i un altre amb la línia actual Reus-Tarragona a través de la futura estació central del Camp de Tarragona, al costat del aeroport de Reus.

Aquest últim enllaç permetrà unir el nucli urbà de Tarragona amb la línia AVE Madrid-Barcelona i també amb el corredor del Mediterrani. Les obres també permetran eliminar el tram de via única entre Vandellòs i Tarragona, i per tant culminar l'objectiu d'enllaçar Tarragona i València en doble via, amb les consegüents millores de temps en el servei. Els terminis d'execució indiquen que les noves infraestructures no estaran operatives almenys fins 2014, amb un retard de dos anys respecte als terminis previstos.

El coordinador de diputats i senadors del PSC a les Corts  i membre de l'executiva del PSC, Francesc Vallès, ha manifestat que aquesta inversió “demostra el compromís del Govern [espanyol] amb un eix ferroviari estratègic per a la demarcació”. Vallès ha assegurat que “es tracta d’una magnífica notícia per Tarragona, que demostra el compromís del Govern socialista, amb adjudicacions concretes i no amb declaracions buides de contingut, amb una infraestructura vital per les nostres comarques”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 bapu, BCN, 25/01/2011 - 12:25

No teniu cap foto del president Mas? Què hi pinta aqui en Montilla? Un homenet que ha deixat el pais arruinat i a qui els ciutadans de Catalunya li vam donar el passaport el 28 de NOVEMBRE...Se us veu el llautó!!!!

#2 Espartero, BCN, 25/01/2011 - 10:35

He aquí otra noticia más del expolio que sufre Cataluña.

#1 montsec, pobla, 24/01/2011 - 21:05

que hi pinta la foto de Montilla? que encara és president o el periodista que l'ha posada no en tenia cap del President Mas???