Publicitat
Economia · 4 de Febrer de 2010. 18:28h.

Zapatero cotitza a la baixa

La borsa espanyola pateix la caiguda més gran des de la fallida de Lehman Brothers

Zapatero cotitza a la baixa

Zapatero, amb la vicepresidenta De la Vega, i la ministra d'Economia, Elena Salgado

La borsa espanyola ha experimentat aquest dijous la seva major caiguda des del 6 de novembre de 2008 -després de la fallida de Lehman Brothers-, i l'índex Íbex-35 s'ha desplomat un 5,94%, que és la sisena baixada més gran de la seva història. Fa dies que els mercats financers internacionals estan demostrant que no creuen en els plans del Govern de Zapatero.

El problema fonamental en aquests moments és la desconfiança internacional en la capacitat de l'Estat espanyol per sortir de la crisi, i la por que no pugui fer front al seu deute ni al dèficit públic.

Fa unes setmanes els inversors van castigar a Grècia pel mateix problema, és a dir, pel temor a una crisi del deute grega, i ara el punt de mira s'està traslladant cap a Espanya i Portugal.

També han contribuït a arribar a aquesta situació els habituals comentaris negatius cap a Espanya de la premsa internacional especialitzada i l'opinió d'importants experts i organismes sobre les dificultats espanyoles per fer front a l'evolució del deute i el dèficit públic.

Els bancs han patit aquest dijous pèrdues fortes, inclòs el Santander que, tot i que ha augmentat beneficis (1%) en els comptes de 2009, ha baixat un 9,4% en borsa, el que indica que o els inversors no es creïn aquestes xifres o que el problema va més enllà que els resultats del primer banc de l'Estat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Assessinan bous i en diuen cultura, Catalonia the next state of europe, 05/02/2010 - 03:36

Espanya= miseria,crisi,feixisme,incultura ara més que mai és crisi econòmica portan 25 anys xupant subvencions europees i més expoliant catalunya,segueixen visquen en el tercermundisme mental,CATALANS independència o spania ens enfonsa

#12 Agustí, Igualada, 04/02/2010 - 23:30

El que cal amb urgència és un govern de concentració per superar la crisi format per independents i gent progressista de bona voluntat. Un pla recolzat a més per catalans i PNV. El PSOE no pot tot sol i menys amb el PP

#11 Vulluntercertripartit, bcn, 04/02/2010 - 23:02

Voteu PSC el lider y Montilla y Corbacho ens demanen que no perdem la fe. Ara venen les autonòmiques....vinga a votar el PSC....sobretot si som aturats y l'hem votat fins ara!!!

#10 El Capitán Trueno, Barcelona, 04/02/2010 - 22:48

Rosa Díez la líder mejor valorada mientras Zapatero se hunde

#9 Ramon de les olives, Barcelona, 04/02/2010 - 19:57

La setmana vinent el problema no serà si tenim cinema en català o no, si no qui tindrà diners per comprar una entrada! Aprofiteu-vos penya del tripartit del temps que us queda, perquè la patacada electoral que us fotaran serà històrica.