Publicitat
Economia · 15 de Desembre de 2021. 13:06h.

Vox denuncia "infern fiscal" a Catalunya

"Passarem de quinze a divuit; tindrem tres més: creuers, emissions i un altre que s'han inventat sobre els bollycaos"

Vox denuncia "infern fiscal" a Catalunya

El diputat de Vox Antonio Gallego ha denunciat que Catalunya "continuarà sent la regió d'Espanya amb els impostos més alts" i ha qualificat de "despropòsit" que el Govern "hagi decidit aprofundir encara més en l'infern fiscal en el qual han convertit Catalunya". "El senyor Giró ens va enganyar quan va dir que no anava a pujar els impostos enguany", ha sentenciat.

Gallego ha remarcat que els impostos de successions i transmissions "són els tercers més onerosos d'Espanya", ha criticat que "estem en el podi de la vergonya en l'impost de patrimoni" i ha advertit que "també amenacen amb pujar-lo per a les empreses familiars, segons vam veure en les seves propostes enviades a la comissió d'experts per a la reforma fiscal".

També ha lamentat que "tenim el vergonyós honor de ser la regió amb més impostos propis" i, en aquest sentit, ha detallat que "passarem de quinze a divuit; tindrem tres més: un contra els vaixells i creuers, un altre contra les indústries que generen emissions i un altre que s'han inventat per als aliments ultraprocesados, el conegut imposat als bollycaos". I, senyor conseller, això a més d'ampliar els subjectes passius de l'impost als habitatges buits i d'entrar en vigor el confiscatori impost del CO2 als vehicles", ha conclòs.

Antonio Gallego, d'altra banda, ha assenyalat que "el més tronat de tot és que, per a maquillar aquest descarat atracament, han venut a bombo platet una minirebaixeta de l'IRPF amb un ridícul impacte de 25 milions d'euros, quinze vegades inferior a l'aprovada a Madrid gràcies a l'impuls parlamentari de VOX".

El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha contestat que "la realitat és que amb els pressupostos del 2022 abaixarem els impostos a les rendes de 35.000 euros cap avall, és a dir, ho torno a dir, abaixarem els impostos al vuitanta per cent dels contribuents del país". "Baixarem els impostos sense retallar serveis. Si el Constitucional no ens fes perdre tant de temps, potser aniríem més ràpids a aconseguir un país més just, més solidari i més pròsper", ha defensat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 "Democràcia", Barcelona, 15/12/2021 - 16:21

Tota la raó, Catalunya és un infern fiscal ón entre els indepes i comunes esquilmen els seus conciutadans i per postres no llueix en res ja que no van a parar ni en el necessari ni productiu d'una societat democràtica sana

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 15/12/2021 - 14:34

Pues si suben el precio de los bollycaos, con ese minipresident y la colla del parvulari, que se alimentan exclusivamente de ellos, tendremos un problema. Pondrán más impuestos.