Publicitat
Economia · 15 de Febrer de 2011. 21:25h.

Via lliure al Sabadell

El relleu de Fernando Casado en CatalunyaCaixa podria facilitar la seva compra pel banc

Via lliure al Sabadell

D'esquerra a dreta, els directius de CatalunyaCaixa: Joan Albert Abelló (vicepresident), Fernando Casado (president, fins ara), Manel Rosell (vicepresident primer, i a partir d'ara president) i Adolf Todó (director general)

El fins ara president de CatalunyaCaixa, Fernando Casado, ha presentat aquest dimarts la seva renúncia davant del consell d'administració de l'entitat, un fet que podria afavorir una futura absorció pel Banc de Sabadell. Com estava previst, la caixa ha acordat crear un banc.

Casat, que considera que no s'han complert les expectatives salarials que li van garantir, serà substituït per Manel Rosell, vicepresident primer, que procedeix de Caixa Manresa, i que, en principi compta amb el consens de PSC i CiU, que dirigeixen les diputacions de Barcelona i Tarragona.

L'home fort de l'entitat, Adolf Todó, director general, és, segons fonts financeres, partidari d'una futura aproximació al Banc Sabadell, mentre que Casado considerava que aquesta era una alternativa que es podia analitzar només en el cas que el futur de CatalunyaCaixa fos inviable.

Aquesta caixa ja ha rebut 1.250 milions del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), i possiblement demanarà d'altres mil milions. Amb aquestes quantitats i el funcionament del seu negoci mitjançant una estructura bancària, els seus directius esperen complir amb les noves exigències sobre reserves de capital.

El president del Sabadell, Josep Oliu, d'altra banda, mai ha tancat oficialment la porta a unes futures negociacions amb CatalunyaCaixa, encara que sí ha negat que s'hagin produït contactes.

Les mateixes fonts financeres consideren que el banc només podria analitzar una operació sobre la caixa després que aquesta hagi estat totalment sanejada. És a dir, el Sabadell hauria de tenir garanties que la caixa no aportaria càrregues als seus comptes.

En qualsevol cas, la sortida de Casado de la presidència de CatalunyaCaixa elimina un cert obstacle per a una operació amb el Sabadell, perquè el fins ara president confiava en què, amb la nova estructura bancària i els ajuts del Frob, l'entitat pogués recuperar-se.

Todó, d'altra banda,  consolidaria així la seva posició, més favorable a l'operació amb el Sabadell, segons les mateixes fonts, encara que aquesta eventual operació, a mig o llarg termini, només es podria realitzar si CatalunyaCaixa fos sanejada.

Des de la Generalitat, l'operació es veuria amb bons ulls, perquè la idea seria crear dos grans blocs financers catalans. Un, format per CatalunyaCaixa i el Sabadell, i un altre configurat per la Caixa. De la seva banda, Unnim, producte de la fusió entre les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, intentaria integrar-se en un dels dos blocs. Aquest escenari final també tindria el suport del Banc d'Espanya.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 16/02/2011 - 12:50

El Casal,12,40h.---Clar,reventadas las caixas are anirem a reventar els nous bancs..Quina barra..Parlarem només de Caixa Manresa,Historica amb arrels ciudadanes i sentit de País.,gestionada per bona gent.,Venen els tecnocrátes,Tudos,Rosells i a parir..,Axó sí, ells continuen als cárrecs.ALGU U T

#1 robert, barna, 15/02/2011 - 21:57

A ver si nos entermaos solo la pedrera , vale mas que todo el sabadell junto , esto sin calcular el centro de calculo , que por cierto el sabadell ha vendido, asi como muchas mas cosas.
Algin listillo quiere quedarse las cajas a precio de saldo ,espero que no lo consigan , auqnue con este titere go