Publicitat
Economia · 23 de Juny de 2022. 18:17h.

València s'enlaira

Mentre Barcelona s'encalla

València s'enlaira

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va celebrar l'aposta de Ford per la planta d'Almussafes, que construirà dos nous models elèctrics. "Guanyem fa uns mesos a Volkswagen, ara guanyem a Ford, també guanyem amb l'arribada d'HP, de Toshiba-Mitsubishi, o ja fa un temps amb l'arribada de CaixaBank o del Banc de Sabadell", que van abandonar Catalunya pel procés.

El grup Volkswagen i Seat, en efecte, van decidir instal·lar la seva gran planta de bateries espanyola a Sagunt (València) amb la previsió de començar a produir en el 2026 - el pla d'inversions de 7.000 milions d'euros- i la creació de 3.000 llocs de treball.

La localitat valenciana es va imposar a altres alternatives com la d'Extremadura o la de Catalunya. Seat va apostar per Sagunt perquè és una localització estratègica, pròxima als ports de Sagunt i València, amb enllaç amb el corredor mediterrani, pròxima a Catalunya -on està la fàbrica de Martorell- i amb un bon teixit industrial.

També es va tenir en compte que part de l'activitat podria passar per proveir a tercers, com Ford a Almussafes. De fet, la marca nord-americana s'ha decantat per la factoria valenciana com a planta per a la fabricació de dos nous models elèctrics. D'aquesta manera, la planta, amb 6.000 treballadors, s'assegura càrrega de treball fins al 2040.

La situació que viu la indústria automobilística a la Comunitat Valenciana contrasta amb la que viu Catalunya, que es va quedar sense la fàbrica de bateries de Volkswagen i Seat malgrat que el gegant alemany compta amb la planta de Martorell.

A més, el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ja va advertir en una entrevista a l'Ara al febrer d'enguany que "en aquests moments, si no s'electrifiquen els models Seat, té data de caducitat, en concret el 2029".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Sergi Sergio, Barcelona, 24/06/2022 - 20:37

Si nomes fos Valencia, es Valencia, Madrid, Alacant, Malaga, Sevilla, nosaltres cap abaix, en decadencia i la resta aplaudint, el proces y els nostres politics son tot un exit, son els millors, tot es un exit total.

#9 Flanagan , Tabarnia City, 24/06/2022 - 19:23

Aquí somos mejores y despegan los euros hacia otros lugares. Cataluña es la comunidad que ha sufrido una mayor pérdida de facturación empresarial en el primer trimestre del año, después de sufrir una fuga de compañías, principalmente hacia la Comunidad de Madrid, que representaban unos ingresos totales de 553 millones de euros.

#8 Barcelonés , Cataluña está podrida, 24/06/2022 - 11:14

En Cataluña la podredumbre política ha infectado hasta la médula la sociedad y a partir de aquí todo es caída hacia el abismo del ostracismo absoluto

#7 Pere, Girona, Spain, 24/06/2022 - 10:25

Bah !!, Aquí som una potència en okupació de vivendes, talls de carretera, vagues patriòtiques i imposició del Català com a llengua única i suprema.

Que s'han cregut !!!

#5 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 24/06/2022 - 08:14

Siguiente fase: El procès valencià