Publicitat
Economia · 3 de Febrer de 2011. 17:43h.

Unnim, en nivells de risc

La fusió de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu necessita uns 250 milions

Unnim, en nivells de risc

El director general d'Unnim, Enric Mata (esquerra), que al març serà substituït per l'actual director general adjunt, Jordi Mestre

Unnim, la caixa fruit de la fusió de les entitats de Terrassa, Sabadell i Manlleu, ha tancat el 2010 amb un índex de solvència del 7% i haurà d'arribar al 8%, segons les últimes exigències del Govern espanyol sobre reserves de capital. Per aconseguir-ho, necessitarà entre 200 i 250 milions d'euros que confia aconseguir d'inversors privats, segons Jordi Mestre, proper director general d'Unnim.

L'entitat va guanyar l'any passat 42 milions d'euros, un 38% menys que el 2009. Poc després d'haver anunciat que iniciava els tràmits per convertir-se en banc, Unnim ha explicat, en la presentació dels seus resultats, que la caixa es mantindrà com a matriu i tindrà almenys tres potes: el banc, una societat que aplegarà els actius immobiliaris i l'obra social.

Segons els seus últims resultats com a caixa d'estalvis, el grup Unnim va haver de destinar només a dotacions 42,2 milions d'euros. Tots els marges del seu compte de resultats han caigut, especialment el d'explotació, un 85%, a causa dels 31 milions d'euros que Unnim va destinar a costos de reestructuració fruit de la fusió.

Aquesta fusió comportat el tancament de 150 oficines i la reducció de la plantilla de 140 persones També han caigut el marge d'interessos, un 31,9%, fins als 276 milions, i el marge brut, un 28%, fins als 420 milions.

El director general de l'entitat, Enric Mata, que al març serà substituït en el càrrec per l'actual director general adjunt, Jordi Mestre, ha assegurat que el 2010 ha estat un any "extraordinari, tot i l'escenari negatiu".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 JGC, Terrassa, 12/07/2011 - 17:57

Transparencia???

Estar informado es bueno, es mi opinión.
Mirar el video Judicial contra Unnim en Youtube, el juez le desaparece de los autos las cuentas desconocidas del cliente, el cliente solicitó sus cuentas y no las consiguió. Alucinante.