Publicitat
Economia · 15 de Desembre de 2011. 18:33h.

Una empresa catalana 'desembarca' a Benín

La companyia Gleisa Dera ha posat en marxa una fàbrica de pals de formigó

Una empresa catalana 'desembarca' a Benín

Imatge del procés de fabricació de pals de formigó a Gleisa Dera a Benín

L’empresa catalana Gleisa Dera, amb seu a Barcelona, ha posat en funcionament la primera fàbrica de procedència espanyola a la República de Benín, a l'Àfrica occidental, dedicada a la construcció de pals de formigó que s’utilitzaran per fer arribar l’electricitat a les zones rurals d’aquest país. La nova infraestructura ha comptat amb una inversió de 400.000 euros i ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, a través del servei d’Inversió Directa a l’Exterior d’ACC1Ó.
 
La fàbrica està situada a la localitat de Birni, al nord de Benín, i té una superfície de sis hectàrees. Gleisa Dera hi facturarà 250.000 euros al 2011, una xifra que preveu triplicar el pròxim exercici. La instal·lació, que s’ha convertit en un referent per a administracions públiques i altres empreses del sector que opten a la concessió de projectes per construir línies d’electrificació en països africans, serà inaugurada pròximament amb la presència del president de la República de Benín, Thomas Yayi Boni.
 
L’assessorament tècnic del projecte, juntament amb el disseny i construcció de motlles específics per a la fabricació dels pals, s’ha realitzat íntegrament a Catalunya i posteriorment s’ha exportat a Benín. José Vicente Costa, gerent de Gleisa Dera, explica que “amb material català, hem dissenyat una unitat de producció especialment adaptada a les necessitats de l’Àfrica, seguint els requeriments del Govern de Benín perquè la fabricació es fes in situ”.
 
L’administració africana calcula que seran necessaris 10.000 pals d’electrificació en els pròxims anys. La fàbrica ha creat 30 nous llocs de treball directes i 400 d’indirectes entre els habitants de la trentena de poblats d’aquesta zona rural, que duen a terme treballs de subministrament d’àrids i sorra rentada per al formigó. Segons Costa,”la fàbrica ha contribuït a millorar el nivell de vida dels habitants de la zona, i a evitar que marxin cap a les ciutats a cercar feina”. Gleisa Dera estudia nous projectes d’electrificació en països africans com Níger i Togo.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat