Publicitat
Economia · 20 d'Octubre de 2011. 22:45h.

Una empresa augmenta les exportacions un 40%

Amb la comercialització de la tecnologia Led a Europa, Àsia i Amèrica

Una empresa augmenta les exportacions un 40%

Guanyadors, jurat i el Director General de LAMP a la Gala d'entrega dels Premis Lamp Lighting Solutions 2011

L’empresa catalana Lamp, fabricant de sistemes tècnics d’il·luminació, amb seu a Terrassa, preveu augmentar aquest any el volum d’exportacions un 40% gràcies a la comercialització dels seus productes a Europa, Àsia i Amèrica. Lamp va tancar l’any 2010 amb nou milions d’euros d’exportacions.
 
La millora de les exportacions és fruit de l’aposta de Lamp per ampliar la seva línia tradicional de negoci i fer un esforç en el desenvolupament de producte utilitzant la tecnologia LED. Per fer-ho, Lamp ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del programa Noves Oportunitats de Negoci (NON) d’ACC1Ó. El programa s’adreça a les empreses que volen reorientar la seva activitat econòmica per esdevenir més competitives.
 
"La seva transformació empresarial", segons un comunicat d’ACC1Ó, "ha resultat un èxit per a l’empresa, ja que en l’actualitat lidera un ambiciós procés d’internacionalització amb l’obertura recent d’una filial a Dubai i la previsió d’obrir una oficina comercial a Pequín per atraure el mercat local xinès".

S'afegeix que també ha posat en marxa una fàbrica a Foshan City, a la Xina, que és la seva porta d’entrada a països del sud-est asiàtic, Xina, Corea i el Pacífic, i que ha tingut una facturació de mig milió d’euros durant el 2010. Per al 2011, la previsió és arribar a un milió d’euros.
 
El sector de la il·luminació ha viscut en els darrers anys una evolució de la mà de la tecnologia LED, que és més respectuosa amb el medi ambient i permet un estalvi elevat d’energia elèctrica. En molts casos ha significat canvis per il·luminar la via pública de les ciutats. Lamp és un exemple d’empresa del sector que ha decidit centrar la seva activitat industrial en aquesta tecnologia, en detriment de les tradicionals bombetes incandescents.
 
Gràcies a la seva consolidació com a empresa referent del sector lumínic, l’empresa ha participat en diversos projectes emblemàtics com ara la Universitat Americana del Caire, el metro de Toulouse, la Torre del Agua de Zaragoza i l’Hospital de Mollet del Vallès. Alhora, Lamp és una de les empreses líders del Clúster d’Il·luminació de Catalunya (Cicat).
 
D’altra banda, l’empresa va crear els Premis Lamp Lighting Solutions,  per fomentar la cultura de la llum arreu del món i conscienciar el sector de la utilització intel·ligent de la llum com a eina per potenciar l’arquitectura. L’edició de 2011, celebrada el passat mes de juny al Palau de la Música Catalana, ha duplicat el nombre de projectes presentats en l’edició anterior, passant dels 350 als 594 projectes procedents de 45 nacionalitats diferents.
 
ACC1Ó és l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat