Publicitat
Economia · 2 d'Octubre de 2012. 08:40h.

“Una Catalunya independent és viable econòmicament”

Niño-Becererra creu que "Europa li dirà a Madrid que no emprenyi"

El catedràtic d’economia de l’Institut Químic de Sarrià, Santiago Niño-Becererra, ha analitzat l’economia de Catalunya en dos escenaris possibles, com a regió d’Espanya o independent. L'economista ha dit que “sóc partidari del concert econòmic, on Catalunya recuperi una gran part del dèficit” però, "una Catalunya independent seria viable econòmicament”."Europa li dirà a Madrid que no emprenyi", ha afegit.

En declaracions al programa 8 al dia, ha apuntat que "la Catalunya del pacte fiscal seria més potent”. D'altra banda, ha afegit que amb les dades dels darrers anys: "Extremadura i Galícia no són sostenibles des d’un punt de vista econòmic".

Sobre el rescat d’Espanya, el professor d’economia ha manifestat que "a Europa no l'interessa que Espanya demani el rescat. (…) Si els inversors internacionals volen que aguanti, aguantarà. (…) A Europa s'està a l’espera de les eleccions d’Holanda i Finlàndia".

En aquest sentit, dels resultats de la darrera auditoria sobre la banca, ha expressat que “el crèdit no pot tornar ara per ara. És lògic que els bancs no donin diners. (…) Abans era una altra època, interessava fer negoci".

Finalment, sobre si la situació d’Espanya seria millor si sortís de l’euro, Becerra ha estat contundent: "Espanya no hauria d’haver entrat a l’euro com ho va fer, però un cop dins li serveix de paraigua; no pot sortir de l’euro seria un desastre".

Santiago Niño-Becererra
Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#38 BEJOTA, BCN, 09/10/2012 - 19:55

Sí,sí...El 70% de la producció catalana va a l'Estat espanyol.Fora de l'U:E ,hi un 20% que perilla i Catalunya amb un deuta monstruos...No comments!

#37 moises, Granollers, 04/10/2012 - 16:35

Si teniu qualsevol www.accidente.es en la via publica, estem a la vostra disposició per ajudar-vos en tot i totalment gratuït!!!

#36 Adela Montes, Barcelona, 03/10/2012 - 20:27

Liberia y Burkina Faso también son viables económicamente. Lo que se discute es si se sería más rico o más pobre con la independencia y cualquier economista serio sabe que, por lo menos a 30 años vista, los catalanes saldríamos perdiendo. Me refiero a los paganos, los políticos se forrarían.

#35 Edu Boixadós, BCN, 03/10/2012 - 20:20

Qué va a decir un paniaguado convergente. Ni caso.

#34 Josep, Barcelona, 02/10/2012 - 21:51

Es cert que Santiago Niño Becerra es militant de Convergència desde 1984.Bon estomac agraït.