Publicitat
Economia · 21 de Març de 2013. 07:49h.

Una bona notícia

La llum baixa a l'abril

Una bona notícia

Imatge d'una factura

La baixa demanda ha provocat una caiguda del preu de l'electricitat del 15% en la subhasta d'aquest dimecres. Això farà que la factura de la llum, marcada per la tarifa d'últim recurs (TUR) baixi fins a un 6,7% aquest abril, la major caiguda trimestral de la tarifa elèctrica en anys. Tot un alleujament, si es té en compte que el rebut s'ha encarit en un 60% en només cinc anys.

Només el 2011, la TUR va pujar un 10%, i el 2012 ho va fer un 5,4% addicional, sense incloure el 7% més que els consumidors van estar pagant entre octubre i desembre per acatar una sentència del Tribunal Suprem que obligava a reintegrar l'encariment no repercutit entre octubre de 2011 i març de 2012.

El resultat d'aquestes subhastes, de les quals depèn el cost de l'energia, té un pes pròxim al 50% en el rebut de la llum, mentre que l'altra meitat correspon als costos regulats del sistema elèctric, també anomenats peatges.

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ja va anunciar que el seu departament mantindrà els peatges en el segon trimestre de l'any, de manera que la revisió final de la TUR dependrà exclusivament del resultat de la subhasta d'avui.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 No se lo tomen mal.plis, barna, 21/03/2013 - 18:41

A los catalanes les beneficia.Ellos,cuando llega el invierno,y hace frio,ponen la estufa en el centro hogar,y cuando hace mucho frio,la ponen en marcha.

#2 tomatiti, Barcelona, 21/03/2013 - 18:11

Estic infinitament agrait a les companyes elèctriques, que fan la baixada de preus quan l'hivern i l'ús de les calefaccions han passat...

#1 Ramon, els calés perduts mai més no tornen, 21/03/2013 - 16:21

És lamentable que els periodistes contribuïu a escampar aquestes falinfaines... la minsa baixada de l'ectricitat a curt termini farà augmentar el que la Caixa i CiA del PPSOEciu anomenen "dèficit tarifari"... i, per tant, vol dir que aviat vindran 3 apujades consecutives, com durant l'any 2012.