Economia · 4 de Setembre de 2017. 18:34h.

Una altra estructura d'estat

L’Agència Tributària neix sense poder gestionar l'IVA o l'IRPF

Una altra estructura d'estat

Carles Puigdemont i Oril Junqueras, en la roda de premsa (foto: Rubén Moreno)

El Govern ha presentat aquest dilluns l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) com “una estructura d’Estat fonamental”, però que neix sense capacitat per gestionar l’IRPF ni l’IVA. “És evident que això dependrà del marc polític en el qual ens trobem”, ha explicat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en roda de premsa.

Junqueras ha indicat que la gestió de l’IRPF i de l’IVA “són responsabilitats creuades” que “no només afecten a les administracions catalanes entre elles mateixes, ni tampoc a les administracions catalanes en relació a les administracions espanyoles, sinó al conjunt de les administracions públiques amb Europea, etc.”.

“El que farem és exercir aquestes responsabilitats de la millor manera possible, convençuts que els altres agents implicats actuaran amb el mateix sentit de la responsabilitat perquè és allò que més els hi convé”, ha conclòs Junqueras.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que “amb l'Agència Tributària de Catalunya estem preparats per aplicar la voluntat que expressin els catalans l’1-O”.

Puigdemont ha assenyalat que la hisenda catalana es caracteritza per ser “molt més propera, que reconegui el contribuent com a ciutadà per sobre de tot, que no sigui culpable d’entrada, i que se relacioni adequadament amb una relació de col·laboració”.

El Govern ha indicat que l’ATC està en condicions de recaptar fins a 42.000 milions d'euros anuals, “xifra que multiplica per quinze la previsió d'ingressos efectius de l'any 2017 i per trenta-quatre la recaptació del 2015”.

28 Comentaris

Publicitat
#21 patumeiro, Sant Patumet, 05/09/2017 - 19:22

Una mamandurria mas donde enchufar a los amiguets para q xupen de la mamella q mantenemos todos.

#20 Rogeli, Tornabous, 05/09/2017 - 11:22

Nace para terminar de exprimir a los catalanes.Directamente para robarles a todos menos a los de la cup/erc.

#19 RA, ra, 05/09/2017 - 09:33

Alguien nos tendría que explicar a los catalanes qué ha pasado con la Agencia Tributaria Catalana durante 30 años y quién tomó las decisiones para que la misma fuera como fue hasta ayer.

#18 arm, figueres, 05/09/2017 - 08:17

pero i si surt NO que fem amb l agencia tributaria? quina forma de malgastar els diners, els diners que deu costar tot això,
seria interessat saber totes les despesses, els programes informatics quan han costat, el nom de les empreses que s´han contractat

#17 Jose, Bcn, 05/09/2017 - 00:33

El collar antes que el perro,en el supuesto caso de que gane el NO,dinero tirado,como pueden estar tan convencidos que ganara el SI,quizás este amañado todo este proceso.