Publicitat
Economia · 8 de Novembre de 2010. 20:51h.

Una altra deslocalització

Comesa, del grup Fiat, se'n va a Itàlia i acomiada els seus gairebé 300 empleats

Una altra deslocalització

Una protesta dels treballadors de Comesa

El comitè d'empresa de Comesa ha convocat una concentració de la plantilla aquest dimarts davant del Palau de la Generalitat per mostrar el seu rebuig al tancament de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona i l'acomiadament de les 277 persones que hi treballen.

Segons un comunicat de la UGT, "tot i que la direcció de Comesa ha argumentat manca de viabilitat econòmica de la planta catalana, el nostre sindicat considera que es tracta d'una deslocalització cap a Itàlia i que els productes que fabrica Comesa per al grup són competitius. A més, també és molt més competitiva, per la reducció de costos logístics, la fabricació de ponts, canvis i altres components per a les plantes de Valladolid i Madrid des de la planta de Barcelona, com es fa actualment, que portar-les d'Itàlia".

La UGT de Catalunya considera que, "amb el tancament de Comesa, el grup Fiat traeix tant els esforços de la plantilla -l'empresa està aplicant actualment el tercer ERO temporal des de l'any 2008- com el suport i col·laboració dels governs central i autonòmic".

"Des del nostre sindicat", s'afegeix, "demanem a Fiat, al Govern central i a la Generalitat la constitució d'una mesa industrial amb representació dels sindicats per estudiar totes les alternatives possibles que evitin el tancament de Comesa i que els ajustos siguin no traumàtics i socialment sostenibles".

D'altre banda, més de 250 treballadors de Comesa es van concentrar aquest divendres, 5 de novembre, davant la seu del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa en protesta contra la decisió del grup de tancar la factoria i deixar al carrer prop de 300 persones.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Fran, Llinars, 10/11/2010 - 17:50

Gracies tristpartit,es nota q les consultes,les prohibicions d bous,la perdua d temps amb l´estatut,el far$a,etc... estan ajudant molt a creixer el "pais".No m´imaginaba q aconseguirien la indepe deixant en pilotes a la gent d´aquesta manera tan descarada no fent res d res.Patetics.

#5 jose, barcelona, 09/11/2010 - 16:25

SEguún una ley del universo --Toda accion tiene su reaccion--- fanatismo pueblerino= RUINA ------------------- 600000 moros en Catalunya =el Antidoto PXC

#4 Pep, BCN, 09/11/2010 - 15:01

Jordi!!! Que te quedas sin trabajooo!!!

#3 Jordi, Barsalona, 09/11/2010 - 11:14

Doncs au, més mà d'obra barata que se'n pot tornar cap al pueblo.
El dia que deslocalitzin la SEAT acabarem de fer net del tot. I és que en un país avançat no hi ha lloc per les feines que no requereixen qualificació.

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 09/11/2010 - 00:32

Un éxito más de la política de restricciones e imposiciones de la Generalidad