Publicitat
Economia · 1 d'Octubre de 2010. 20:19h.

Un Quart Cinturó que no va enlloc

CiU denuncia la paralització de l'obra entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat

Un Quart Cinturó que no va enlloc

Macias i Rull, a les obres aturades

Pere Macias, portaveu de Foment de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Rull, Portaveu d’Infraestructures de CiU al Parlament, i Regina Parellada, Alcaldessa de Viladecavalls, han ofert aquest divendres una roda de premsa per valorar l’aturada de les obres del Quart Cinturó, la B-40, en el tram entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat. Rull ha titllat "d’escàndol i d’absurd" l’aturada d’obres en el tram Viladecavalls-Olesa, així com l’absència d’una solució que aporti una continuïtat a la situació.
 
Rull ha advertit que “tot i que, en els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2011 hi ha un partida, els terminis queden, absolutament, alterats ja que es preveu que aquest tram no quedi enllestit fins el 2015. Ara, el nostre objectiu és aconseguir avançar la finalització de les obres al 2012”. Ara el lema és “Viladecavalls 2012!”, ha emfatitzat.
 
També ha recordat les deficiències que presenta de l’obra, pel fet d’estar inacabada, pel que fa a la senyalització i a l’accessibilitat i el perill que suposa això pels usuaris i residents de la zona, sobre tot pels habitants de ‘Can Trias’.
 
El diputat ha subratllat que tot i que correspon a l’Estat executar aquesta obra, és la Generalitat qui ho ha d’autoritzar, cosa que encara no s’ha produït: “és absurd que quedi aturat perquè la Generalitat no hagi estat diligent per atorgar els permisos que corresponen, com tampoc ha resolt el tema dels peatges en aquesta zona”. En aquest sentit, el portaveu d’infraestructures de CiU al Parlament ha anunciat que endegarà gestions, davant del departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal que s’acceleri el giratori i per les bonificacions de peatges.
 
Per la seva part, Pere Macias ha explicat que els PGE havien de permetre conèixer la importància de la retallada d’inversions a Catalunya, una retallada que, segons el diputat al Congrés, és molt més important del que ens podíem imaginar: “han paralitzat moltes obres que deien que no s’aturarien i que no s’endarreririen. En el cas del tram entre Viladecavalls i Olesa, el termini passa d’un a 4 anys. És a dir, una obra que havia d’estar finalitzada el 2011 no ho estarà fins el 2015. Es pot dir que s’ha donat la pitjor solució”.
 
El portaveu de la Federació nacionalista a la comissió de Foment de la Cambra Baixa ha denunciat “el tracte discriminatori del ministeri de Foment envers Catalunya” i ha mostrat la seva estupefacció pel fet que “no s’entén que el ministeri no trobi recursos. Foment invertirà 800 milions d'euros en AVES i, en canvi, no troben inversió per a aquestes obres?”.
 
L’alcaldessa de Viladecavalls, Regina Parellada, ha mostrat la seva preocupació per l’estat en què es troba la població: “tenim el poble obert en canal i no hi veiem solució final. Veure que s’ha allargat el termini, ens preocupa. El Quart Cinturó divideix el barri de ‘Can Trias’. Hi ha molts punts perillosos que s’haurien de revisar per la seguretat de tots els usuaris. Esperem que un conveni amb el ministeri de Foment serveixi per millorar l’estat de les plataformes que conformen aquests punts perillosos pels habitants de la zona”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Tet d\'Estavar, Estavar, 01/10/2010 - 22:27

Ja sé què farien aquests dos si manessin. Un acord a tres bandes amb Millet i Florentino, i apa calers a la butxaca de Can Trias Fargas, ara CATDEM i sempre CIU