Publicitat
Economia · 3 de Gener de 2022. 19:21h.

Un professor de l'IESE denuncia desinterès de la Generalitat

Pedro Nueno: "El president em va dir que no aniria a la Xina"

Un professor de l'IESE denuncia desinterès de la Generalitat

Pedro Nueno, en una foto d'arxiu (Foto: IESE)

L'enginyer industrial, arquitecte tècnic i professor de l'IESE, Pedro Nueno, ha denunciat en un article a La Vanguardia el desinterès de la Generalitat per tancar un acord amb una empresa d'automòbils xinesa, que estava interessada en la construcció d'una fàbrica als voltants de Barcelona.

Nueno relata que va estar amb l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ensenyant uns terrenys a "tot l'equip directiu" de l'empresa xinesa. "Sembla ser que els hi van semblar adequats. Després van anar al port de Barcelona i van poder comprovar l'agilitat en la càrrega i descàrrega de mercaderies", exposa.

L'articulista assenyala que "en unes setmanes em van dir que estaven disposats a firmar un acord amb una sèrie de condicions (totes molt acceptables i que pràcticament ja els havíem ofert)". "Em van preguntar quan podríem anar a la Xina a firmar l’acord i que hi hauria de venir el president de la Generalitat. Vam acordar una data amb el president. Era un diumenge".

Abans de marxar cap a Beijín, Nueno, va decidir visitar al president de la Generalitat -no revela el nom- per a explicar-li com seria l'acte i els qui serien presents: "Quina va ser la meva sorpresa quan el president em va dir que no hi aniria". "Jo gairebé em desmaio", sentència.

El professor del IESE assenyala que "li vaig explicar que si no s’hi presentava, els xinesos ho considerarien un insult" perquè "ell havia triat la data i el lloc, Pequín, perquè va dir que li anava millor per al seu viatge".

"L'empresa xinesa -afegeix- hauria preferit fer-ho a la seva central, a la seva regió, però van entendre que al president li anés més bé Pequín i ho van organitzar tot allà. Em va dir el president que s’ho pensaria, però que el més probable és que no hi anés perquè la gent deia que feia molts viatges".

Finalment, Pedro Nueno relata que el dia de la signatura "érem tots a la sala, però cap representant de la Generalitat. Mitja hora més tard van entrar quatre persones i van dir que eren l’equip de la Generalitat a la Xina i que representaven el president". "El xinès els va agrair que vinguessin i va iniciar l’acte. Va ser un acte molt fred, va accelerar el dinar, se’n va anar aviat i no va voler saber res més d’invertir a Barcelona".

Nueno, que no esmenta ni el fabricant ni el nom del president en tot l'article, va ser és l'encarregat d'assessorar l'any 2011 al fabricant de cotxes xinès Huachen automotivi Group Hòlding que aleshores estudiava implantar-se a Catalunya a través de la seva filial Brilliance la Xina automotivi (Brilliance Acte).

El profesos del IESE fins i tot va assistir a l'acte de la de signatura d’un protocol d’intencions per estudiar el projecte d’implantació a Catalunya de la companyia xinesa Huachen Automotive Group Holding Co., a través de la seva filial Brilliance China Automotive (Brilliance Auto).

Després de la signatura, Artur Mas va assegurar que "el Govern de la Generalitat farà tot el que puguem perquè aquesta possibilitat sigui una realitat". Tanmateix, segons relata Nueno a l'article, l'acord se'n va anar en orris davant la negativa de Mas a viatjar a la Xina.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Very, V, 04/01/2022 - 14:31

si hombre... Quien iba entonces a la Feria de la Ratafia?

Lógicamente laVarragana lo pública ahora. No hace seis años cuando sucedió todo lo que explica.

#9 Encara no ho enteneu, Girona, 04/01/2022 - 10:02

Ho han repetit moltes vegades i clarament: No son on son per gestionar res que no sigui el retorn de L' exiliat (?) I per assolir ujna independència que ni ells saben on és, La resta se'ls en refot atès que sols pretenen mantenir llur privilegis i per tant no els parleu d'industria ni punyetes., per que no en volen saber res.

#9.1 die Frage, Girona, 04/01/2022 - 14:47

Ni en volen saber res ni en saben, és allò que els passa als incompetents.

#8 Flanagan, Tabarnia City, 04/01/2022 - 09:54

Menudo miserable jugando con el pan de los catalanes.

#7 Masias , Mis posaderas , 04/01/2022 - 08:22

Ellos se lo pierden

Es que los chinos aparte de forasters son unos botiflers y ni estudian la inmersió

Con esos colonos, pocos tratos

#6 Pepón, Bcn, 03/01/2022 - 23:32

Está claro que se trata del Torra, que le tiene miedo a las bestias con forma humana de Pekín que hablan chino y un poquito de español comercial.