Publicitat
Economia · 25 d'Octubre de 2010. 17:08h.

Un català a la CEOE?

Joan Rosell fa oficial la seva candidatura a dirigir la patronal espanyola

Un català a la CEOE?

Rosell, fa dies, poc després d'haver estat reelegit president del Foment del Treball

El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha anunciat la seva candidatura a la presidència de la CEOE, que celebrarà eleccions per elegir el substitut de Gerardo Díaz Ferrán el proper 21 de desembre, segons ha informat el mateix Rosell en un comunicat. El president de la patronal catalana indica que ha iniciat converses amb les organitzacions sectorials i territorials de CEOE per a "liderar" una candidatura a la presidència de la patronal que compti amb un suport "àmpliament majoritari".

Des que es conegués l'avançament d'eleccions a la CEOE, Joan Rosell, que acaba de revalidar a les urnes la presidència de la patronal catalana, ha sonat com un dels possibles candidats a substituir Díaz Ferrán, però fins ara no havia presentat formalment la seva candidatura.

Aquest dilluns el vicepresident de Foment del Treball Joan Gaspart (Husa), que presideix el Consell de Turisme de la CEOE, ha defensat Rosell com un "gran candidat" a la patronal espanyola i ha assegurat que està "molt ben valorat". Durant les últimes setmanes, moltes veus de l'empresariat català han reconegut les possibilitats de Rosell per presidir la CEOE, on ara ocupa una de les vicepresidències, i l'han animat a formalitzar la seva candidatura, apel·lant fins i tot que tenia "l'obligació moral" de fer-ho.

Rosell presideix Foment des de 1995. Va ser president d'Enher i Fecsa-Endesa entre 1996 i 2002 i, actualment, presideix el comitè d'inversions Miura Private Equity i l'Institut de Logística Internacional. L'empresari ha fet oficial la seva candidatura poc abans de celebrar-se la primera junta de Foment del Treball després de les eleccions. Rosell ha avançat que vol imprimir un nou rumb a l'organització i, entre els canvis, donar més representativitat a les organitzacions provincials.

Així, la patronal catalana preveu modificar els seus estatuts per ampliar de sis fins a unes deu, màxim dotze, el nombre de vicepresidències, i preveu crear una comissió permanent, que dependrà del comitè executiu, que es reunirà amb més freqüència per tractar assumptes interns de la patronal.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 elnuma, Barcelona, 25/10/2010 - 19:28

Igual Carlos Ferrer Salat no era lo suficientemente nacionalista para darle el carnet de catalán

#2 Ya le hubió, bcn, 25/10/2010 - 18:22

en efectoi, y no podrá, sino pudo: Carlos Ferrer Salat, q.e.p.d. El tampoco hubiera comprado bonos de sus patria, es decir, catalanes

#1 mestretites, Vilajuïga, 25/10/2010 - 17:36

Ja ho va fer en Ferrer-Salat, que sempre va ser "Don Carlos". Només es tracta d'exercir d'espanyol per damunt de tot, ben net de taques catalanistes. Com els conversos jueus. Aleshores pots tocar poder -sempre sota vigilància. I en Rosell SEMPRE ha romàs Juan, no Joan com l'anomeneu vosaltres.