Publicitat
Economia · 11 de Gener de 2014. 10:44h.

Un assessor d'Obama veu la consulta com "una cortina de fum"

"Es deixa d'invertir a Catalunya per la incertesa independentista"

L'assessor econòmic i polític de governs, institucions i empreses a nivell internacional, Juan Verde, ha alertat que "s'està deixant d'invertir a Catalunya per la incertesa independentista, per no saber quines són les regles del joc i que pot passar demà".

Verde, conseller de Sovereign Bank -la divisió nord-americana del Banc Santander- i l'empresa d'energies renovables Abengoa, ha afirmat en una entreviata a e-notícies que la "independència de Catalunya no té cap sentit ja que és una decisió que ni beneficia Catalunya ni beneficia Espanya."

"Demà hi hauria una consulta al País Basc, demà passat a València i per què no Canàries d'on sóc jo, que estem a més de 2.000 km. En quin moment comences a obrir una caixa de pandora que pot tenir una sèrie de repercussions nefastes?", ha preguntat.

El que va ser codirector Internacional de la campanya per a la Reelecció del president Barack Obama, ha assegurat que no veu la possibilitat que es realitzi la consulta el proper 9 de novembre d'enguany "perquè no hi ha un marc jurídic perquè això es porti a terme" ja que "no entra dins de la Constitució" i afegeix "que parlar d'això és miopia política i una cortina de fum."

Davant la hipotètica situació que Mas escrivís una carta a Barack Obama per demanar el seu suport en la seva comesa, Verde creu que "seria irresponsable per la seva part prendre partit en un tema clarament d'Espanya i Catalunya" i que per tant "Estats Units no hi pinta res". "Per a la immensa majoria dels nord-americans el tema català i basc no és un tema de rellevància ni d'actualitat" encara que com espanyol, Verde sent el problema català com "un tema importantíssim perquè crea una situació d'incertesa que té un impacte directe en quant al que són les inversions nord-americanes a Espanya."

L'assessor polític considera que Mas podria millorar la forma de fer les coses "no enviant missatges equivocats, contradictoris moltes vegades". Juan Verde ha reconegut que no entén "com pot dir avui una cosa i demà una altra" i que els components d'aquest pla estratègic no estan vinculats els uns als altres. "Per a mi no té ni cap ni peus moltes de les coses que es fan a Catalunya", ha dit.

El lobbista espanyol ha publicat recentment un llibre sota el títol "Somiar és Poder", on explica com es va convertir en un empresari i assessor de personatges tan influent com el senador Ted Kennedy, el president Bill Clinton, el vicepresident Al Gore, el senador John Kerry i l'ex secretària d'Estat Hillary Clinton. Els beneficis d'autor aniran destinats a fins benèfics: a l'Obra Social d'Acollida i Desenvolupament de Gran Canària ia la ONG Ashoka de Joves. 

Juan Verde
Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#56 BEJOTA, BCN, 24/01/2014 - 13:12

FUGA EMPRESARIAL:

EEUU: "Muchas empresas están aquí para un mercado de 47 millones y no de 7".

Alemania; "Para nuestras compañías, la unidad de mercado cobra particular relevancia".

Japón: "Las relaciones empresariales de las firmas niponas se reconsiderarían".

Reino Unido: " IDEM

#56.1 BEJOTA, bcn, 29/01/2014 - 18:56

Directius alemanys adverteixen Puig dels efectes "fatals" per a l'economia derivats del projecte secessionista.
Empresaris i executius expressen el seu "temor" davant la determinació de la Generalitat de seguir tibant la relació amb el Govern. "Només demanem que els polítics no ens acabin de mata

#55 DaniD, Barcelona (Tabarnia), 14/01/2014 - 00:18

Mañana consulta en el País Vasco, después en Valencia y en Canarias, y eso es abrir la caja de pandora de repercusiones nefastas?
No hombre no, los iluminados ya han puesto los límites a las patrias y una parte de ellas no podrá decidir autónomamente. Qué se pensaban, DRET A DECIDIR para todos? ¡NO!

#54 BEJOTA, BCN, 13/01/2014 - 19:54

La banca internacional adverteix que la tensió per l'independentisme pot frenar la recuperació econòmica d'Espanya
El pla de Mas, tot i que irrealitzable, pot soscavar la confiança dels mercats i llastrar el creixement econòmic que apunten la majoria dels indicadors


#53 Urb, Barberà, 12/01/2014 - 12:36

Aquet Senyor, Juan Verde, no s'enrecorda que l'ambaijada d'els EEUU a comunicat, fa temps, que no és asesor d'Obama ni res de res, nomes dirigeis una oficina de relacions i prou, vaja, es un mindungui amb ganes de fer-sa l'important, tipical Spanis... Pandereta i prou.

#53.1 Borja, Berlin, 16/01/2014 - 02:36

Cuan sàpigas la meitat del que sap aquet senyor, ja pots parlar. Mentrestant, l'únic mindungui aquí és la gent que va criticant als altres per no saber acceptar la realitat, o simplement el punt de vista d'altres persones. Per gent com tú em vaig anar de Espanya. Informa't millor de qui és J. Verde

#52 Gavarres, Girona, 12/01/2014 - 12:29

I el senyor aquest ha fet un llibre de somiar es poder?