Publicitat
Economia · 13 de Juliol de 2014. 22:33h.

Un altre 'regal' de Ferran Soriano

Spanair deixa un forat de més de 12 milions a Turisme de Barcelona

Un altre 'regal' de Ferran Soriano

Ferran Soriano, quan era president d'Spanair

Javier Mulleras, portaveu-adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, ha denunciat que "Spanair segueix hipotecant la promoció econòmica de Barcelona". En aquest sentit el portaveu popular demanarà explicacions a la propera Comissió d'Economia, Empresa i Ocupació del dimecres 16 de juliol.

Mulleras fa aquesta denúncia després de conèixer les dades del tancament de pressupost de Turisme de Barcelona de 2013 dels quals es desprèn que els fons propis d'aquest organisme segueixen sent negatius, passant aquest any de -12.400.000 d'euros a -9,5 milions d'euros.

En aquesta línia "cal recordar que Turisme de Barcelona i tot càrrega amb un deute de 12,7 milions derivada del finançament de Spanair, el que suposa que els 2,9 milions d'euros de beneficis que ha tingut durant el 2013 han estat destinats a cobrir les pèrdues de per Spanair en comptes de dedicar-se a la promoció econòmica i turística de la ciutat".

En aquest sentit, el regidor popular ha apuntat que Turisme de Barcelona rep aportacions, com els 2,7 milions procedents de l'impost turístic i la transferència anual de 1,1 milions d'euros de l'Ajuntament de Barcelona, "que s'haurien d'utilitzar per promocionar turísticament Barcelona però que s'hagin hipotecades per les pèrdues de Spanair".

Mulleras ha assegurat que les transferències municipals per a polítiques de promoció del turisme a Barcelona estan hipotecades durant els propers 15 anys. Així mateix, "la fallida operació de Spanair ha fet que Barcelona deixés d'invertir 108.500.000 d'euros en promoció econòmica de la ciutat a través del propi Ajuntament, Catalana d'Iniciatives, Turisme de Barcelona i Fira de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 José Quinta, LH, 14/07/2014 - 14:27

El pufo es de la casta política catalana, se llame como se llame la empresa fallida.

#1 Potemkin, Mockva, 14/07/2014 - 08:21

Los empresarios modelo del régimen ....
Y además, en una empresa altamente subvencionada por la Generalitat .... y ni aún así ?

#1.1 Eduard, Warsaw, 14/07/2014 - 10:31

Del reginem? Y se llama spanair? Sabes leer ninyo? Spanair, de Spain! Parece mentira que ha llegado el punto que cuando se habla del regimen ya se entiende que es un cani hablando de Catalunya. Sois lo peor.

#1.2 José Quinta, LH, 14/07/2014 - 14:25

A Eduard: se llama Spanair, los del régimen independentista quisieron cambiar el nombre pero por motivos de marketing no lo hicieron. De todas maneras, el pufo es de la casta catalana, se llame como se llame la empresa fallida.