Publicitat
Economia · 7 de Març de 2023. 19:47h.

Un altre cop amb el dèficit fiscal

Foment crea un grup d'experts per combatre el "desavantatge" respecte a Madrid

Un altre cop amb el dèficit fiscal

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha presentat avui els membres del grup d'experts tributaris de la patronal sobre la fiscalitat de Catalunya, a què s'ha referit com a “un G-50 que analitzarà la fiscalitat dels catalans”.

Sánchez Llibre ha ressaltat que "les famílies i les empreses catalanes patim un excés de pressió fiscal i paguem molts més impostos que la resta dels ciutadans de l?Estat".
    
Amb aquesta iniciativa Foment vol "combatre l'excessiva càrrega fiscal que pateixen empreses i particulars, elaborant mesures que contribueixin a generar més riquesa i reforçar la cohesió social".

"Prenem aquesta iniciativa perquè no vivim aïllats de la resta d'Europa ni d'Espanya, estem en un meu globalitzat i sempre hem defensat una fiscalitat competitiva", ha dit, a més de considerar que "cal una fiscalitat competitiva perquè es pugui generar riquesa i redistribuir equitativament per reforçar cohesió social”.

També ha denunciat "cert desavantatge" amb Madrid. "Si un català compra un habitatge de segona mà pagarà d´Impost de Transmissions Patrimonials un 65% més que un madrileny", ha indicat el mateix Sánchez Llibre.

"I quant a trams autonòmics de l'IRPF, els tipus mínims són un 23,5% més a Catalunya que a Madrid., i els tipus màxims són un 24,5% més pels catalans que pels madrilenys", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 un economista, bcn, 09/03/2023 - 09:35

Voy a decir 2 datos públicos y objetivos: a). El déficit fiscal de Barcelona versus Cataluña es muy superior al de Cataluña con España y b) el déficit fiscal de Madrid con España es muy superior al de Cataluña con España. Madrid aporta más del 60% del gasto público español siendo solo el 14% de su población.

#10 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 08/03/2023 - 11:57

¿Sale gratis?
no vayan a incrementar el déficit todavía más con el gasto por esas reuniones con"té y galletitas"que se montan

En todo caso, visto como está Cataluña, me reservo mi opinión sobre la calidad de los"expertos"de esa foto

Traigan economistas del PP, venidos de Madrid directamente... oh wait, olvídenlo: que no saben catalá

#9 El azote de los necios, Barcelona ( España ), 08/03/2023 - 10:21

Ayer la Generalitat amplió a 23 años la paga a los menas de 664 euros al mes..... aportan mucho a la civilización Europea.
Cambiando de tema , ¿ alguien sabe la nacionalidad de los menores violadores con navaja de una niña de 11 años en el centro comercial de Badalona?.

#8 El azote de los necios, Barcelona ( España ), 08/03/2023 - 10:17

La desventaja con Madrid , es sacarse de encima a los izquierdistas e independentistas , Barcelona y Cataluña volverán a ser la vanguardia de España, que nunca debió dejar de serlo.

#7 Sergi, Bcn, 08/03/2023 - 05:30

Y pq no crea uno para analizar pq tenemos 15 impuestos más que el resto de España? No es mejor analizar los chiringuitos y subvenciones de la Gene?