Publicitat
Economia · 4 d'Agost de 2009. 18:33h.

Un alt càrrec veu normal la pujada de l'atur al juliol

Joan Josep Berbel diu que "és inferior al que es va produir els anys 2008 i el 2007"

Un alt càrrec veu normal la pujada de l'atur al juliol

Imatge d'arxiu de Joan Josep Berbel

El director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, ha manifestat que l’augment del nombre de persones en situació d’atur s’emmarca en el que tradicionalment succeeix el juliol, mes en el que es produeix un increment de l’atur des de l’any 2000. Ha dit que, en aquest context, “l’augment de l’atur el mes de juliol és pot considerar de normalitat”, i ha destacat que “aquest increment és inferior al que es va produir als mesos de juliol de 2008 i 2007 quan l’atur es va apujar de més de 10.000 persones”.
 
Ha explicat que l’increment de l’atur s’ha produït majoritàriament a la demarcació de Barcelona en el sector de serveis vinculats a l’educació i a persones que tenen contractes fixes discontinus o les que accedeixen a la primera feina i que no tenien una feina anterior.
 
En canvi, l’atur s’ha reduït en persones menors de 25 anys, la demarcació de Tarragona i en activitats com la indústria química, les especialitzades de construcció i el comerç al detall.
 
Així mateix, ha afirmat que entre els mesos de juliol i setembre, més de 7.000 persones comencen a treballar gràcies als plans d’ocupació impulsats pel Departament de Treball amb la col·laboració d’ajuntaments i entitats sense ànim de lucre.
 
Ha afegit que aquesta és una altra mesura del Departament de Treball adreçada prioritàriament a les persones en situació d’atur a qui se’ls hagi acabat la prestació per desocupació per treballar en sectors que generen ocupació.

De la seva banda, el secretari general del PPC, Jordi Cornet, ha manifestat que “aquestes dades evidencien que Espanya continua a la cua d’Europa i que Catalunya està  pitjor que Espanya”. Ha afegit que la situació d’atur a Catalunya, amb 496.000 persones desocupades “és cada cop més alarmant”, com ho demostra aquesta última dada a Catalunya on al mes de juliol hi ha 7.664 persones més aturades, es a dir, que “ni tant sols a l’estiu s’aconsegueix una lleugera remuntada”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pere, bcn, 05/08/2009 - 09:37

Avui a la Vanguardia, a primera plana diu que l'atur baixa.
Aquest diari, que teòricament és català, és tan espanyolista que ni tan sols és notícia que a Catalunya en canvi l'atur ha pujat molt. Per a ells només existeix espanya. No ens informa.

#3 Indigeta, Cipsel.la, 05/08/2009 - 08:56

És cert, la pujada de l'atur al juliol és normal i a l'agost, i al setembre. Amb el tripartit és lo més normal del mon. FOTEM-LOS AL CARRER!!. És una questió de supervivencia.

#2 Manel, Badalona, 04/08/2009 - 23:37

CAP de les mesures anunciades es nova. Com saben tots els ajuntaments de Catalunya, els Plans d Ocupació fa mes de VINT anys que ocupen persones aturades a entitats locals, ONG, etc. Els funcionaris ho saben perfectament.

#1 aquests ens porten, a la ruina, 04/08/2009 - 19:36

Sense comentaris, tenim els poítics i els gestors que ens mereixem