Publicitat
Economia · 25 de Novembre de 2011. 14:16h.

Últim favor de Zapatero a la banca abans de plegar

El govern espanyol indulta el conseller delegat del Santander que va ser condemnat per un delicte d'acusació falsa comès el 1994

Últim favor de Zapatero a la banca abans de plegar

El conseller delegat del Banco Santander, Alfredo Sáenz, en una foto d'arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat indultar el vicepresident i conseller delegat del Banco Santander, Alfredo Sáenz, en la seva primera reunió després de les eleccions del 20-N. La concessió commuta la pena d'arrest major i la suspensió de l'exercici professional per la multa màxima prevista per un delicte d'acusació falsa comès el 1994 contra uns creditors de Banesto quan era president de l'entitat.

El portaveu del Govern en funcions, José Blanco, ha explicat en roda de premsa que "no és habitual" justificar els indults tractats en Consell de Ministres, però ha confirmat que el de Sáenz "va ser tractat". "El ministre de Justícia va a informar en una nota", ha afegit.

El comunicat del ministeri, que no explica els motius de la decisió del Consell de Ministres, informa del "indult parcial" de Sáenz i els directius Rafael Jiménez de Parga i Miguel Ángel Calama per "uns fets ocorreguts fa 17 anys".

Per la seva banda, el Santander ha emès una breu d'una línia en què "mostra la seva satisfacció després de conèixer la decisió del Consell de Ministres de concedir l'indult a Alfredo Sáenz".

Per ser directiu de banc és necessari complir els requisits d'honorabilitat que exigeix el Banc d'Espanya. Malgrat el indult, el conseller delegat del Santander manté els antecedents penals. Per això, a més de demanar el seu indult, Sáenz també va recórrer al Constitucional per tal de sortir del registre de penats i poder continuar amb la seva activitat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 flanêur, bcn, 26/11/2011 - 11:48

El senyor Sáenz només va intentar el que hauria d'esser el normal: recuperar el deute que uns creditors tenien amb el banc. L'indult no tant sols és de justícia, és que mai hauria d'haver estat jutjat per una cosa així.

#12.1 Antoni, La Pobla de Segur, 27/11/2011 - 16:10

És la teva opinió molt respectable, però sembla ser que va fer alguna cosa més que això i a més delictiva i per això ha estat condemnat. Si el mateix ho hagués fet una persona del carrer ja estaria a la presó i ell se'n surt com si res. Tens una idea peculiar de la justicia noi...

#11 Vicenç, BCN, 26/11/2011 - 07:52

A esto le llaman Ley y Orden? Aun estamos en la Edad Media. Ver para creer.

#10 sulfuro sulfuro, Barcelona, 26/11/2011 - 07:49

EStaba cantado que el PSOE seguiría haciendo favores a la botinada

#9 Antoni, La Pobla de Segur, 25/11/2011 - 21:39

Com m'agradaria que la vida m'agafes amb un moment on hi hagués poca gent depenen de mi.. Em declararia en vaga de fam fins la mort.. Semblant va passar amb els Albertos.. us en recordeu... ? I després pregunten perque la gent es desentén de la política. Quanta hipocresia i quin fàstic.!!!

#8 Carles, Sant Just, 25/11/2011 - 18:35

Está claríssim que aviat Zapatero, serà conseller del Banc de Santander o assessor d'aquest Banc a Sudamèrica, amb un sou de nasos. Sino al temps.