Publicitat
Economia · 31 de Gener de 2019. 11:47h.

Uber també se'n va

Abans del Mobile World Congress

Uber també se'n va

La plataforma de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) Uber ha anunciat en un comunicat que abandona Barcelona, arran del nou decret aprovat pel Govern que introdueix un període de precontractació d'un quart d'hora i que l'empresa considera "incompatible" amb la seva activitat.

La companyia nord-americana informa que "amb les restriccions aprovades per la Generalitat de Catalunya ens veiem obligats a suspendre el servei d’UberX a Barcelona". En aquest sentit, lamenten que "l'obligació d'esperar 15 minuts per viatjar en una VTC no existeix en cap lloc d'Europa i és totalment incompatible amb la immediatesa dels serveis sota demanda, com UberX".

Turi Fernández, portaveu de la companyia, ha considerat en declaracions a El món a RAC1 que "no té sentit en les aplicacions que es basen en la immediatesa. Per això, el servei no és viable”. “Irreversible no hi ha res. Mentre aquest decret estigui en vigor, nosaltres no podem operar a Barcelona”, ha lamentat.

També ha explicat que per canviar la decisió "primer, seria necessari encetar un procés de negociació amb les dues parts, no només amb una”. Si entrem en el debat sobre el temps mínim que convenç als taxistes ens estarem enganyant, perquè qualsevol temps d'espera és contrari al funcionament de les aplicacions de mobilitat”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 Sarola, Castelldefels, 01/02/2019 - 07:34

El molt valent Damiá Calvet será el primer politic Nazi-Kumbayá en morir de part.

#22 Neferu, Barcelona, 31/01/2019 - 21:08

Los ciudadanos tenemos derecho a la opción de poder elegir qué tipo de taxi utilizar ¿ No les parece Sres. políticos? Con estas normas que acaban de implantar nos han quitado ese derecho y están contribuyendo a que el servicio del taxi siga siendo un monopolio. Pero......las elecciones están al caer y, yo de udes. me preocuparía, y mucho.

#21 Graupera, Vielha, 31/01/2019 - 19:53

Com a homenatge als presos, proposo que els traslladin a Madrid amb UBER pagat per Torra, així queda clar que la Generalitat ha sabut manejar bé la guerra del taxi. I que Catalunya no els desitja malament quan s'hagin marxat.

#20 l'avi Florenci, Barcelona, 31/01/2019 - 19:15

Aspanya ens roba els Uber!!

#19 Pere, Girona, Spain, 31/01/2019 - 19:03

Bah !! , no hi ha res de qué preocuparse. Quedarà el top-manta, Okupes, feminazis cuperas i polítics i tertulians processistes.

El sector productiu de Tractòria.