Publicitat
Economia · 20 d'Octubre de 2011. 16:09h.

Trias mira cap a la Xina

"La suma Barcelona més Xina és una suma positiva", segons l'alcalde de Barcelona

Trias mira cap a la Xina

Trias -tercer per la dreta-, amb la resta d'autoritats a la cimera catalano-xinesa

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en la jornada central del China at Barcelona Summit, una iniciativa per atraure l'arribades d'inversions xineses al sud 'Europa i l'àrea mediterrània. També hi han intervingut el president de la Generalitat, Artur Mas; el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls; o el director de Casa Àsia, Juan José Herrera de Muela.

Trias ha destacat que "els intercanvis comercials amb la Xina són cabdals per Barcelona. No només pel pes substancial de la Xina, com a segona economia mundial i primera potència exportadora, sinó pel nostre cas en concret, per la multitud de possibilitats que tenim pel davant”. En aquest sentit ha remarcat la importància de la construcció del corredor del Mediterrani que permetrà que les mercaderies xineses arribin amb més facilitat a Europa.

L'alcalde ha assegurat que el cas de Hutchinson és un cas paradigmàtic, i n’ha enumerat altres, com COSCO, China Shipping, Bluestar Silicon, Haier... “grans noms de referència que han optat per Barcelona com una plataforma privilegiada per fer negocis a Europa, a la Mediterrània i fins i tot a Amèrica Llatina”. A parer de Trias, “tot això demostra que la suma Barcelona més Xina és una suma positiva, fins i tot podríem dir que és una fórmula d’èxit”.

“Des de Barcelona, les empreses xineses troben una entrada idònia a Europa i a tota la regió mediterrània”, ha afirmat afegint també que “Barcelona pot ser una excel·lent plataforma per fer negocis a Amèrica Llatina, una regió amb la qual mantenim fortes relacions”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat