Publicitat
Economia · 30 de Juny de 2014. 19:59h.

Tot el poder per a Fainé

CaixaBank funcionarà sense un número dos

Tot el poder per a Fainé

Isidre Fainé, durant un acte de ‘la Caixa’

La sortida de Joan Maria Nin com a vicepresident conseller delegat de CaixaBank, el banc de la Caixa, implica que el president de l'entitat i de la fundació bancària la Caixa, Isidre Fainé, assumeix tot el poder a la direcció del grup. Amb els canvis acordats aquest dilluns, la influència del fins ara número dos, Joan Maria Nin, queda diluïda entre tres directius.

Aquest seria, segons algunes fonts financeres, l'objectiu final de la reorganització, encara que també haurien contribuït al desenllaç algunes discrepàncies entre Fainé i el mateix Nin. Aquestes diferències de criteri podrien haver quedat de manifest pel que fa a l'eventual compra d'actius de Barclays, que abandona Espanya.

El fins ara conseller delegat hauria estat més favorable que Fainé a realitzar aquesta operació, que podria tenir com a conseqüència que CaixaBank s'hagués desvinculat d'una eventual compra de Catalunya Banc. En qualsevol cas, la sortida de Nin s'ha realitzat de forma pactada i amistosa, amb un acord total.

A partir d'ara, les funcions de Nin són assumides per Gonzalo Gortázar, que exercirà de conseller delegat, i per Antonio Massanell, com a vicepresident. Malgrat tot, guanya pes una tercera figura, Juan Antonio Alcaraz, com a director general de negoci de l'entitat, que assumeix responsabilitats sobre banca comercial, majorista i tota la xarxa d'oficines.

Isidre Fainé manté les presidències de la fundació bancària la Caixa i de CaixaBank, encara que la nova legislació sobre la regulació de les caixes li obliga a triar un dels dos càrrecs a partir de juny del 2016. Precisament, l'aplicació d'aquesta normativa al grup la Caixa està a l'origen de tota aquesta remodelació.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Ando Rana, Principuté d'Andorra, 01/07/2014 - 20:57

Cada cop, aquest que no fa cap feina, s'assembla més a Putin.

#5 Una estafada per La Caixa, Lleida, 01/07/2014 - 16:24

No us en fieu d'aquest home. Te un sou que és el secret més ben guardat. Te la barreja del calé i Opus. Que això fa molta por. I a l'hora de clavar-te les preferents no va tenir escrúpols. És el llepa del Rei i no li interesa la independència del país. És l'escanya jubilats i vellets. Un peça!

#4 Roger, L'H, 01/07/2014 - 08:03

Personalment nose perque això es noticia a tota la premsa. Nose en que afecta tot això a la vida de la gent, ni tansols coneixem com es el Feine i menys aquest tio que ha dimitit. Això es una noticia per a un diari economic de cara als accionistes i broquers.

#3 jsc, mataro, 01/07/2014 - 00:26

l objectiu de nin era la presidencia
fa set anys que lluita
quan ha quedat pales que no seria per a ell,
el tandem faine-nin ha explotat definitivament.
la resta de detalls son accesoris.

#2 Xipolleig, Barcelona, 30/06/2014 - 20:58

Tal vegada era un problema que en un galliner no hi caben 2 galls.
A part d'això a mi m'han d'explicar realment el que ens ha costat als ciutadans el rescat del bancs i caixes, potinejats per polítics i gestors i que expliquin de debò la història fosca del SAREB.