Publicitat
Economia · 5 d'Agost de 2022. 12:50h.

Torna el pacte fiscal

El procés retrocedeix a la casella de sortida

Torna el pacte fiscal

Mas va començar la reivindicació del pacte fiscal

El model de finançament a Catalunya ha estat un dels temes estrelles del procés. L'"Espanya ens roba" va ser un dels principals lemes per justificar l'independentisme, ara, deu anys després, la reivindicació fiscal torna a estar a l'ordre del dia.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat la remissió a les comunitats autònomes a la tardor d'una nova proposta de model de finançament. La Generalitat ha fet públic el seu descontentament pel que fa als recursos rebuts.

El mateix president del Govern, Pere Aragonès, ha manifestat -a través d'una piulada- que "un any més Catalunya rep recursos per sota de la mitjana". "Un infrafinançament crònic fruit d'un model de finançament injust i arbitrari. Necessitem les eines d'un estat per poder acabar amb aquest espoli històric i garantir més i millors oportunitats per a tothom", ha afegit.

El Departament d'Economia i Hisenda ha fet públiques les dades del model de finançament vigent de l'any 2020, l'últim disponible, en les quals Catalunya és la segona comunitat que més aporta, mentre que és la desena que més rep.

La reivindicació fiscal torna així a ser una de les reivindicacions de l'independentisme. De fet, el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró ha exigit uns pressupostos que "permetin una distribució justa i representativa d'aquests recursos tenint en compte el context econòmic actual".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#23 LoisA, Tabarnia, 07/08/2022 - 11:57

Observen bien la foto de arriba, Artur el Astut con los brazos abiertos cual mesías salvador.

#22 Marti , Palafrugell , 06/08/2022 - 21:50

Del pacte fiscal qui en sap un munt es el MHP Jordi Pujol. Pregunteu li a ell. Us pot asesorar.

#21 joe, Tarragona, 05/08/2022 - 20:41

¿No me digas que al final era todo por la pasta?,madre mia.

#20 La Victima, LLoret , 05/08/2022 - 19:45

Per augmentar el numero d alts càrrecs

#19 Soloesmiopinion, Tabarnia, 05/08/2022 - 18:07

Uy, parece que el censor enoticiero ataca de nuevo