Publicitat

Francesc Granell, que va ser el primer cap d'Artur Mas a la Generalitat, alerta que “no podem seguir pensant que Catalunya és el millor del món, anem tirant"

Toc d'alerta

Francesc Granell

El catedràtic de la Universitat de Barcelona, Francesc Granell, ha alertat que "no podem seguir pensant que Catalunya és el millor del món, anem tirant" i, durant un esmorzar econòmic organitzat per Societat Civil Catalana, ha indicat que "hauríem de tenir molt més sector financer del que tenim".

Granell, que va ser el primer cap d'Artur Mas a la Generalitat quan era era director general de Promoció Comercial, ha exposat que "en algunes coses anem molt bé, com en sanitat, en altres, com en el sector negocis, no tan bé".

Sobre el futur econòmic de Catalunya, ha indicat que "no hem de ser ni molt optimistes ni molt pessimistes, ja que tenim una Catalunya low cost, amb una indústria en fase de desaparició i amb un treball de poca qualificació".

L'exdirector general de la Comissió Europea també ha advertit que el procés sobiranista genera "unes perspectives econòmiques poc clares obviant la balança comercial amb la resta d'Espanya". "Els mítings que estem acostumats de sentir als nacionalistes per a l'estranger, o en premsa estrangera, no afavoreixen l'economia", ha dit.

Finalment, ha destacat que si Catalunya se separés de la resta d'Espanya, "Catalunya sortiria de la Unió Europea, no és que ens expulsessin, és que sortiríem nosaltres al no ser part d'un Estat membre". "Una cosa són els desitjos dels independentistes o dels anti sistema, i una altra l'impacte que les seves actuacions puguin tenir en l'economia", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, BCN, 18/02/2016 - 16:31

Es el primer caso de una gran multinacional que opta por llevarse su cuartel general de la capital catalana
Ya tenemos otro caso de emigración de un gran grupo empresarial desde Barcelona a Madrid. En esta ocasión se trata del consorcio británico WPP, un coloso mundial especializado en publicidad,

#15 BEJOTA, bcn, 03/02/2016 - 13:07

CataluñaLa multinacional Nilfisk admite que traslada su sede a Madrid por la situación política en Cataluña?Su director general admite en una carta a sus empleados que la decisión trata de «minimizar los efectos» que cualquier «eventualidad política pueda tener sobre nuestros empleados y negocio

#15.1 BEJOTA, bcn, 03/02/2016 - 13:08

N.B. COM QUE CATALUNYA ÉS EL MILLOR DEL MÓN ,LES EMPRESES MARXAN COM AL QUEBEC.

#13 ¿No son el pueblo elegido por Dios?, Bcn, 02/02/2016 - 15:40

?no podemos seguir pensando que Catalunya es lo mejor del mundo", ¿quiere decir que los indepes no tiene la verdad absoluta escrita en su ombligo por el mismísimo creador? ¿Quiere decir que los indepes no son los más listos del mundo? ¿Quiere decir que los indepes cuando caminan pisan el suelo?

#13.1 pepe, andorra, 02/02/2016 - 16:45

eres un antisemita.

#12 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa., 02/02/2016 - 15:40

"en algunes coses anem molt bé, com en sanitat," Surti al carrer bon home !!!!!

#11 uff! otro unionista aguafiestas!, San Cugat del Valles, 02/02/2016 - 14:55

Que mentirosos son algunos!!!
Con lo bien q va todo...y sobretodo lo bien que irá... Hoy lo explicaba el Domenech en Onda Cero...con Carlos Alsina...
Imaginaros cuando entre los Podemos, CUP , ERC los del Más nos gobiernen del todo...viviremos en la abundancia todo gratis. Somos lo de lo !

#11.1 Borrell ll, Girona, 02/02/2016 - 15:54

Sudamerèrica estava pitjor que Espanya, i mira, es van volen independitzar i gobernar-se ells mateixos. Quines coses més estranyes passen al món. I la India, Filipines , Cuba, els USA, Argèlia, etc, etc etc.
I com ho deia en Rajoy: ' esteee.... i la europea...?

#11.2 Capitán España, Aldeamayor de San Bermejo, 02/02/2016 - 21:08

Eso, Borrello, tu insiste que a base de repetirlo se convertirá en realidad, como en el libro "El Secreto"