Economia · 26 de Febrer de 2010. 23:18h.

'The Wall Street Journal': rescatar Espanya costa 270.000 milions

La xifra és el doble del que necessitarien Grècia, Irlanda i Portugal juntes

'The Wall Street Journal': rescatar Espanya costa 270.000 milions

Una portada de 'The Wall Street Journal'

El diari The Wall Street Journal calcula en la seva edició d'aquest dijous que un eventual rescat d'Espanya de les conseqüències de la crisi econòmica costaria uns 270.000 milions d'euros, el doble del necessari per rescatar Grècia, Irlanda i Portugal juntes.

La publicació recorda que Europa s'enfronta a la seva major crisi des del llançament de la moneda única el 1999 i alerta sobre l'paper que tindrà Espanya, "que determinarà el destí de l'euro". Segons el rotatiu nord-americà, la responsabilitat d'Espanya és enorme, doncs d'ella depèn que la moneda única "es mantingui o es caigui".

Els especialistes consultats pel diari proposen tres possibles solucions a Espanya. La primera, "que el Govern no faci res" i permeti que l'economia pateixi anys d'elevat atur i impagament del seu deute. En segon lloc, que l'Executiu adopti un paper més actiu, retallant la despesa i estimulant l'oferta, incloent la reforma del mercat laboral. La tercera recomanació és que Espanya abandoni l'euro.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Mr. X, bcn, 28/02/2010 - 04:19

Ufrasico: un milió de vegades abans un gobernador alemany que un espanyol. Fa falta més que un miracle per rescatar espanya

#13 Ufrasico, Villena, 27/02/2010 - 16:54

Mientras sigan las 17 taifas, cada una con sus reyezuelos, sus pesebres y sus casta política dilapidando, sin mesura, los recursos públicos, no saldremos del pozo los ciudadanos, y esa gente no piensa dejar la teta, a menos que los echemos.

#12 Espanya és una merda, I Catalunya un cagarro, 27/02/2010 - 15:05

Em fan gràcia aquests premi nobel d'economia indenpendentistes que tenim. Quin talent. Que penseu que Catalunya està millor que Espanya babaus? Que penseu que tot és el dèficit fiscal i tal? LA ECONOMIA CATALANA FA FIGA I ESTA FOTUDA, TÒTILS!!!

#11 Pere, pirineu, 27/02/2010 - 13:20

En plena euforia del boom de la construcció , els pallussos espanyols deien que aviat superarien l´economia de França.La realitat es que ja estan on han estat sempre ,a la cua d´europa. Marxem del putiferi espanyol ja!!

#10 Ufrasico, Villena, 27/02/2010 - 12:16

Si los sociatas, por su sectarismo, no toman medidas contra la Deuda, el Déficit, el paro, el empleo, la competitividad..., puede que nos echen del euro, y la imensa Deuda Pública será imposible de pagar con pesetas .Vamos a tener un gobernador alemán.