Publicitat
Economia · 16 de Febrer de 2010. 23:09h.

The Wall Street Journal' demana un "tall d'ales" als sindicats

Elogia la mà dura de l'Executiu de Zapatero amb els controladors aeris

The Wall Street Journal' demana un "tall d'ales" als sindicats

gnacio Fernández Toxo (CCOO), a l'esquerra, i Cándido Méndez (UGT)

El diari econòmic conservador The Wall Street Journal, propietat del magnat Rupert Murdoch, recomana al president del Govern espanyol que "retalli les ales" als sindicats per sortir de la crisi econòmica i evitar acabar com Grècia.

En un editorial dedicat a la confrontació de l'Executiu de Zapatero amb els controladors aeris, el rotatiu nord-americà recorda la gestió el 1981 de Ronald Reagan, llavors president dels EUA, que va acomiadar a 11.000 controladors.

En aquest sentit, el rotatiu apunta que l'aguda recessió ha fet pujar l'atur al 20% i ha generat un dèficit públic de dos dígits abans que el president socialista s'hagi decidit a actuar, i subratlla que el seu Govern finalment va decidir acabar amb els sous milionaris dels controladors perquè "el límit ara sigui la mitjana europea i no el cel".

Així, el diari apunta que els "milionaris controladors aeris" són només un símptoma dels grans errors que durant massa temps han assolat l'economia espanyola, excessivament regulada i amb una rígida normativa laboral, i recorda com el 1999 un acord va atorgar als controladors l'autonomia d'establir els seus propis salaris, cosa que es va traduir en el fet que, "màgicament", es van multiplicar per tres.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 llamantol, Reus, 18/02/2010 - 12:17

També ho fan aquests SINDICALISTES, que sempre veig els mateixos?. Com aniran contra qui els paga?

#8 josepxicot, barcelona, 17/02/2010 - 18:49

En lloc de tallar les ales dels sindicats,el
que s´hauria de fer.es treure els lliberats
de les oficines sindicals i retornar-los als
llocs de treball,per que tornessin ha saber
el que ès ser un pencaire.potser es tor
naria a la lluita.

#7 Tio Canya, Girona, 17/02/2010 - 12:19

Als Voltors de la dreta pura,dura i economica cal atura-los amb boicot als Bancs,als grans mags com el Madoff,no comprar bonus,accions,pagar la llum,gas als 4 mesos qu' es el maxim legal fins que posin el preus normals i en relació als sous que guanyem

#6 bmjvalles, Terrassa, 17/02/2010 - 11:32

El The Wall Street Journal aplaudiria entusiàsticament el retorn de l'esclavitud, com aplaudia tots els mags de les finances que van fer el gran pufo de l'any passat.

#5 Tio Canya, girona, 17/02/2010 - 11:03

700.000 Euroooooooooooooos diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaris per construir carreteres, escoles, hospital, pagar xivatos, guies, traductors, betzina, extres als soldats, viatges de la Chacon a ALFAGHISTAN es la ruuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiina tootaaaalllllll