Publicitat
Economia · 11 de Maig de 2016. 08:22h.

Tensió CDC-ERC per l'IRPF

Puigdemont imposa al final la seva autoritat i descarta una pujada d'impostos

Tensió CDC-ERC per l'IRPF

Puigdemont, en un moment de la seva intervenció (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebutjat la proposta d'ERC per corregir els problemes de finançament apujant els tributs i ha assegurat que el Govern treballa "perquè en la llei d'acompanyament dels pressupostos no hi hagi cap retoc en els impostos". Puigdemont ha descartat així la modificació de l'IRPF plantejada pel vicepresident Oriol Junqueras.

"No ens agraden les puges generalitzades d'impostos per cobrir mancances en el sistema de finançament. Si tenim un problema en el sistema, que el tenim, el que hem d'arreglar és aquest sistema", ha dit. I ha afegit que el que no es pot fer és "traslladar aquesta mancança sobre els contribuents, que no tenen cap culpa que les administracions responsables no compleixin amb les seves obligacions".

Puigdemont ha subratllat que fa dos anys que hauria d'estar en vigor el nou sistema de finançament i que "esperem que hi haurà la justa correspondència a l'altra banda, aquell que té la clau de la caixa, perquè ens ajudi a solucionar els problemes de finançament de la Generalitat sense haver de recórrer ni a tocar l'IRPF ni a imaginar noves figures impositives".

El president, en aquest sentit, també ha reconegut que la part baixa de l'escala impositiva "està un pèl alta". "En algun altre tram potser es podria estudiar, sense que afectés una puja", ha afirmat, però "ara no estem en aquest escenari i, per tant, no és la nostra hipòtesi de treball".

Davant més d'un centenar d'empresaris, el cap del Govern ha defensat en el seu discurs que des de Catalunya "ja estem creant riquesa", però amb la idea que "l'hem de redistribuir millor, pensant en unes classes desafavorides que mereixen la nostra atenció". Perquè, tal com ha defensat, "aquest no és un Govern que aspiri al subsidi perpetu o permanent, sinó a treure del subsidi a la gent que pot tornar a inserir-se al mercat laboral i a emprendre".

Finalment, ha fet referència a les reformes que queden pendents per fer i ha destacat la del sistema educatiu que, "tot i ser molt bo", si "el tinguéssim absolutament blindat i fos nostre, sense interferències de ministres que volen espanyolitzar la mainada, ens aniria molt més bé".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, bcn, 21/06/2016 - 12:48

Cataluña, ante el desafío secesionista
La inversión extranjera huye de Cataluña mientras se dispara en MadridCoincidiendo con los tres primeros meses de Puigdemont, sólo llegó a esta comunidad el 15,5% del dinero foráneo invertido en todo el Estado
LVL

#13 BEJOTA, bcn, 23/05/2016 - 18:11

El gigante mundial WPP traslada su sede española de Barcelona a Madrid.
3 min FOTO: CGFutura sede de WPP Group en Madrid y el CEO de la multinacional, sir Martin Sorrell.Es el primer caso de una gran multinacional que opta por llevarse su cuartel general de la capital catalana.

#11 BEJOTA, BCN, 12/05/2016 - 19:40

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA
Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión
La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión"

#11.1 BEJOTA, bcn, 23/05/2016 - 18:04

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".


#10 Bet, Barcelona, 11/05/2016 - 23:04

Jo he votat a cdc i a erc i em sento molt decepcionada. Enlloc de pujar impostos al poble han de netejar la corrupció del govern i les administracions. I com a castig votaré a Ciutadans.

#9 Carlos Gomez, Bcn, 11/05/2016 - 22:23

Doncs que vagin en compte amb tocar segons quines butxaques.
La senyora Rahola ja porta una setmana amenaçant desde el cabaret del Cuni amb tallarli els ous a qui li impedeixi seguir pagant els 130.000 anuals que li costa la matricula de la seva filla a una escola d´elit a Suissa.
I va com una moto