Publicitat
Economia · 5 de Desembre de 2012. 23:00h.

Teletreball de Catalunya per al món de parla hispana

La plataforma digital 'nubelo' salta de Barcelona a Llatinoamèrica

Teletreball de Catalunya per al món de parla hispana

Francesc Font (a dalt, a l'esquerra), CEO de 'nubelo', i d'altres fundadors

La companyia nubelo és una plataforma online de serveis freelance creada a Barcelona per un equip de set joves emprenedors, que va començar les seves activitats el mes d'abril d'aquest any. La seva funció és facilitar a empreses del món de parla hispana eines gratuïtes de selecció, supervisió i pagament de treballadors freelance. Ja té oficines a Buenos Aires i a Santiago de Xile, i acaba d'obrir també a Colòmbia i Mèxic, per tal d'esdevenir la plataforma de referència del mercat de parla hispana.

La plataforma, amb seu a l'edifici de Barcelona Activa, ha registrat més de 200.000 visites, i compta amb més de 20.000 treballadors freelance i 6.000 empreses adscrites. Les empreses pengen els seus projectes a la web, i els professionals inscrits es posen en contacte. Un sistema de dipòsits de garantia dóna seguretat a contractant i contractat que es paga únicament per treballs realitzats satisfactòriament. Tot el procés és gratuït, i la corresponent comissió s'aplica només en el cas que es completi la transacció professional entre les parts del projecte.

El director general de nubelo, Francesc Font, diu a e-notícies que "ara mateix, el teletreball és una alternativa molt important, perquè en una situació de crisi com a la que estem vivint, la fórmula de l'autoocupació és una bona oportunitat professional per moltes persones, especialment joves". I considera també que, "davant del futur, la figura del freelance serà fonamental al món laboral, perquè el treball fix s'està desplaçant cap a aquest nou àmbit". Font ha publicat un llibre electrònic sobre aquests afers, L'empresa híbrida.

En relació amb el tipus de projectes que realitzen els freelance contractats a través de la companyia, afirma que "els perfils dels projectes que es gestionen estan relacionats amb programació, disseny i contingut web, aplicacions mòbils, software, vendes, redacció, traducció, classes a distància i consultoria". En concret, un 40% són programadors informàtics, un 30% dissenyadors gràfics i un 15% redactors i traductors.

Nubelo va néixer amb un capital de 150.000 euros procedents dels socis fundadors i de finançament de l'Institut de Crèdit Oficial de la Generalitat i de l'Empresa Nacional d'Innovació del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, amb el suport de Barcelona Activa. Sobre aquest suport, Font assegura que "ha estat excel·lent, perquè ens ha facilitat tot el procés, des del naixement fins ara". La companyia, instal·lada a la incubadora de Glòries de Barcelona Activa, ha ampliat capital per 200.000 euros.

Ara, l'empresa ha iniciat la seva penetració i desenvolupament comercial a Mèxic i Colòmbia. Amb aquest objetiu, nubelo ha arribat a un acord amb dos socis inversors en aquests països per obrir franquícies amb estructura estable a Mèxic DF i Bogotà. La inversió s'eleva a 350.000 dòlars. Els últims mesos, nubelo ha centrat el seu objectiu internacional a l'Argentina i Xile, on ja disposa d'estructures estables amb una acollida molt favorable entre la població d'ambdós països, sobretot del sector juvenil.

Així mateix, el pla estratègic de la companyia preveu obrir el 2013 noves franquícies a Brasil i entre la comunitat hispana dels EUA. Font explica que "el nostre mercat és el món de parla hispana, perquè el mercat de llengua anglesa està ocupat per autèntics gegants d'aquest sector". Pel proper any, s'espera tenir a la plataforma prop de 90.000 treballadors freelance, dels quals aproximadament el 80% procediran del mercat llatinoamericà, i més de 6.000 empreses. El volum econòmic per al mateix exercici, en concepte de projectes, s'avalua en sis milions d'euros.

Al costat de l'expansió internacional, centrada fonamentalment a latinoamérica, els responsables de nubelo estan desenvolupant diferents estratègies per donar a conèixer aquesta iniciativa empresarial al conjunt d'Espanya. En aquest sentit, han participat a diversos seminaris, congressos i trobades professionals per difondre i promocionar el teletreball.

La incubació d'empreses de recent creació, com el cas de nubelo, és un dels tobjetius clau de la trajectòria de Barcelona Activa, que ha convertit el seu viver d'empreses en un punt de referència al camp de la incubació. De fet, la incubadora de Glòries es va endegar l'any 1986 amb 14 projectes empresarials, i des de llavors ja ha acollit més de 700 noves empreses, facilitant l'entorn adequat per endegar la seva activitat i consolidar les bases del seu creixement competitiu.

El fet de néixer a la incubadora de Barcelona Activa proporciona més expectatives de supervivència, ja que el 81% de les empreses instal·lades continua en funcionament el quart any de vida. La incubadora de Glòries, que acull un màxim de tres anys noves empreses innovadores, facilita la cooperació empresarial mitjançant un equip de professionals especialitzats en aquest afer i ofereix programes de formació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Luis, Tarragona, 31/07/2013 - 13:51

Yo trabajo con muchas plataformas, la verdad que son muy útiles! Ultimamente trabajo mucho con http://www.adtriboo.com/es/ La ventaja que tienen es que puedes contratar trabajos a freelances o trabajar mediante crowdsourcing!

#2 Maria, Madrid, 21/03/2013 - 20:08

Estas páginas de freelance son fantásticas! Yo no he utilizado nubelo pero sí he usado http://www.choosa.net/es y me gusta mucho.

#1 AlbertoB, http://www.bohera.com, 08/12/2012 - 09:07

Yo estoy encantado desde que empecé con el teletrabajo, pero no conocía la web nubelo, tengo que pasarme a ver que me pueden a portar, aunque suena bien.