Publicitat
Economia · 24 de Març de 2011. 22:46h.

Subvencions sense control?

La Sindicatura demana a la Cambra de Lleida millores als sistemes per atorgar-les

Subvencions sense control?

Joan Horaci Simó i Burgés, president de la Cambra de Comerç de Lleida, en una imatge d'arxiu

La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha demanat a la Cambra de Comerç de Lleida un major control als mecanismes de subvencions, mitjançant l'aplicació de millores al sistema utilitzat al respecte.

A l'informe de l'organisme fiscalitzador sobre l'exercici de 2007 de la corporació lleidatana, s'afirma, "en relació amb l'atorgament de subvencions", que "es recomana a la Cambra i a tots els organismes implicats que estableixin un protocol o unes instruccions de obligat compliment que responguin als principis d'igualtat i concurrència per a l'atorgament de subvencions".

Així mateix, es demana "un control més eficient dels ingressos afectats a despeses -com són el recurs cameral permanent, les subvencions finalistes i l'endeutament- que permeti fer un seguiment acurat dels efectes en els resultats".

El problema es centra en que la Sindicatura considera que, per a l'adaptació al dret comunitari, les cambres han d'atenir-se a les normes de contractació pública, mentre que les corporacions defensen l'aplicació del dret privat.

Per això, a les seves legacions, la Cambra de Lleida afirma que "en la mesura que [les càmeres] es consideren poders adjudicadors però no administracions públiques, els contractes que celebrin les cambres tindran la consideració de contractes privats, i els seus efectes i extinció es regiran sempre pel dret privat".

I conclou: "En conclusió, la incorporació al nostre dret de la normativa comunitària en matèria de contractació del sector públic només afecta a la preparació i adjudicació de determinats contractes de les cambres, els quals continuen regint-se en tota la resta d'aspectes pel dret privat".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Fran, Llinars, 28/03/2011 - 10:41

Catalunya ens roba !!

#1 luis, barcelona, 25/03/2011 - 11:39

¿QUIEN PARTE Y REPARTE SE QUEDA LA MAYOR PARTE?