Publicitat

Reconeguts economistes expliquen l'espoli fiscal de Catalunya al món

'Stop espoli'

Mas-Colell, al vídeo

Reconeguts economistes i professors universitaris expliquen l'espoli fiscal que pateix Catalunya en un vídeo en el qual exposen en anglès les claus per entendre el que està passant al país.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, Clara Ponsantí (IAE-CSIC), Montserrat Guibernau (Queen Mary University of London), Joan B. Casas (Degà del Col•legi d'Economistes de Catalunya), Heribert Padrol (inspector de finances de l'estat), Núria Bosch (UB), Elisenda Paluzie (Degana de la Facultat d'Econòmiques de la UB), Jordi Galí (CREI), Carles Boix (Princeton University) i Guillem López Casasnovas (UPF) expliquen al vídeo la situació catalana.

Així, per exemple, diuen que "el dèficit fiscal acumulat des del 1986 és de 200.000 milions d'euros", que "durant 26 anys Catalunya ha contribuït amb el 8% del seu PIB al fons de solidaritat espanyol, una taxa de suport que mai no s'ha aplicat a cap altre estat europeu" o que "l'espoli fiscal ha provocat la caiguda de Catalunya".

També que "cap societat no pot adaptar-se amb èxit als nous reptes del món modern sense tenir una hisenda pròpia", que els catalans paguen cada any "2.251 euros més del que toca" o fins i tot que "amb un mes sense espoli, tots els nens de Catalunya podrien tenir dinars gratuïts durant un any".

El vídeo forma part de la campanya 'Stop espoli', que compta amb el lloc web www.stopespoli.cat, i que està promoguda per la Fundació Catdem.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#23 Rut, L'Hospitalet de Llobregat, 23/09/2012 - 17:05

Deixem la cartera:quan espanya em digui que, com que sóc espanyola, puc presentar un escrit en català a qualsevol lloc de l'estat, quan restaurin l'estatut, que vam votar, quan reconeguin que formo part d'una nació, quan del castellà no en diguin español, em sentiré espanyola, si no JO VULL MARXAR

#22 spanish, Madrid, 23/09/2012 - 07:54

lo han hecho con dinero del Palau de la Musica '

#21 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 22/09/2012 - 15:00

Personalmente les deseo lo mejor en lo economico a los catalanes con su nuevo Estado, ahora como de verdad se crean estas melonadas, se van a llevar un chasco bastante gordo cuando se den cuenta de que para vivir como suecos hay que currar como suecos y no solo creerse suecos, por desgracia...

#20 Pijoaparte, Barcelona, 22/09/2012 - 10:12

Vaya, encima los que preparan el video son los de la función de CiU implicada en el expolio del Palau. Son verdaderos expertos en expolio pero creo que solo intentan desviar la atención. El video salió hace 2 dias en la Vanguardia y lo quitaron al cabo de una hora cuando se descubrio el tinglado.

#19 Mariona, Barcelona, 22/09/2012 - 10:10

Jamás pensé que mi adorada Cataluña, cosmopolita y solidaria, ahora, todo para mí. Siento vergüenza de pertenecer ahora a esta Comunidad, me disgusta que solo piensen en ellos y no en gente que son más pobre que nosotros aunque esta gente este en el sur. No!! soy catalana pero no soy así.

#19.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 22/09/2012 - 16:26

Hasta donde yo se la gente paga impuestos en funcion de lo que gana y no en funcion de donde ha nacido, asi que un pobre catalan recibe la solidaridad de un rico andaluz debido a su renta y no por ser de un sitio u otro, dejemos la demagogia liberal.

#19.2 Mar i Ona, no te'n dius, 22/09/2012 - 18:07

MENTEIXES legionari #19.1.

Els rics paguen més que els pobres. Però després els diners no retornen directament a les persones sinó a les comunitats.

#19.3 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 23/09/2012 - 15:53

Claaaaaro por esos los parados en Cataluña se tienen que mudar a Andalucia para cobrar su subsidio....no? Tienen usted sentido del ridiculo?