Publicitat
Economia · 26 de Febrer de 2010. 23:36h.

Standard & Poor's no es refia d'Espanya

L'agència considera que el pla del Govern espanyol no aconseguirà els seus objectius

Standard & Poor's no es refia d'Espanya

Una seu de Standard & Poor's

L'agència de qualificació de riscos financers Standard & Poor's (S & P) no s'en refia del pla d'austeritat del Govern espanyol, i considera "probable", en una anàlisi sobre el cas d'Espanya, que el dèficit públic es mantingui per sobre del 5% del PIB fins 2013, en contra de les previsions oficials, que auguren un 3%.

De fet, S & P creu que Espanya no complirà el pacte d'estabilitat que exigeix la Unió Europea (UE), que li ha donat de termini fins al 2013 per complir aquest límit del 3%, i preveu que l'endeutament de l'Estat s'elevi fins a un nivell per sobre del 80% del PIB el 2012.

A més, augura que la taxa d'atur no baixarà del 15% fins a 2013, com a mínim. Així mateix, preveu que l'economia espanyola evolucioni de manera "molt més feble" que el que ha projectat "pressupostàriament" el Govern.

Per tot això, S & P manté la perspectiva "negativa" sobre el ràting a llarg termini AA + d'Espanya si no s'adopten mesures "més agressives i tangibles" per fer front als desequilibris fiscals i econòmics del país.

L'agència alerta que la debilitat de les previsions de creixement de l'economia espanyola podrien danyar el pla de consolidació fiscal del Govern. I afegeix una advertència: "Qualsevol empitjorament de les nostres actuals expectatives podria pressionar més a la baixa els ràtings".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rosa Romero, Barcelona, 28/02/2010 - 06:28

¿B., a que te refieres con lo de las carreteras? ¿A prestar servicios sin que estos formen parte del PIB? Se nota que no dominas bien el castellano, a eso se le llama vivir de la finca y cada vez habrás más gente que lo haga por el tema de pocos estudios

#1 B. Belhadj, Mataró, 27/02/2010 - 08:22

Seguro que pasaremos a (-)(-)(-)AAA como esto siga así, que seguirá. La gente al final si las limosnas graciables (subsidios) cuando finalizen su asignación. Que soy negativo, pues si, no hay suficientes carreteras por lo que no hay sitio para todos