Publicitat
Economia · 2 de Febrer de 2010. 18:54h.

Spanair tanca amb crèdits l'ampliació de capital

La companyia no preveu beneficis fins l'any vinent

Spanair tanca amb crèdits l'ampliació de capital

Ferran Soriano, a l'interior d'un avió d'Spanair, en una imatge d'arxiu

La venda de Spanair per l'empresa nòrdica SAS a un grup d'inversors catalans incloïa una ampliació de capital que no s'havia aconseguit tancar, perquè faltava una inversió de 35 milions. Finalment, aquesta ampliació s'ha pogut tancar, tot i que ha estat necessari recórrer al crèdit.

L'ampliació establerta per les condicions del contracte és de cent milions d'euros, i van quedar per tancar 35 milions, una situació que va obligar a una ampliació del termini corresponent.

Recentment es van aconseguir inversions per uns 17 milions, i quedaven per tancar els 17 restants. Els accionistes inicials de Spanair han decidit cobrir aquests 17 milions recorrent a crèdits, i d'aquesta manera, l'ampliació de capital queda tancada.

La societat inversora creada pel grup català que s'ha fet càrrec de Spanair és Iniciatives Empresarials Aeronàutiques, formada pel fons d'inversió Catalana d'Iniciatives (participat per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el consorci Turisme de Barcelona ), la Fira i Volcat 2009, vehicle inversor dels socis de la fundació FemCat.

Aquesta societat té demanat a l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) un crèdit de 50 milions d'euros, en el marc dels ajuts per proporcionar liquiditat a les companyies aèries que es va pactar entre l'ICO i el ministeri de Foment. Amb aquest crèdit, està previst negociar préstecs bancaris per cobrir inversions que són necessàries per al desenvolupament de l'aerolínia.

Tanmateix, la tramitació del crèdit davant l'ICO està bloquejada mentre la direcció de Spanair aconsegueix solucionar els problemes de personal provocats pels seus plans d'ajustament.

La companyia, que va registrar unes pèrdues del voltant de 200 milions el 2008, preveu, després de les mesures aplicades durant 2009, orientades a reduir despeses, un estalvi de 100 milions d'euros, i obtenir beneficis en 2011.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 02/02/2010 - 20:04

Y si no lo consiguen ya vendrá la Generalitat a subvencionarles a cambio de que la tripulación solo hable en catalán. Cataluña es una tierra de oportunidades.