Publicitat

"No hi ha diners i no podem demanar al banc. Hem viscut una retallada del 31%"

SOS de Recoder

Recoder

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha manifestat que "tenim no l’esperança, la necessitat vital d’obtenir el concert econòmic".

"Una part fonamental d’aquests vint-i-dos mil milions d’euros que generem a Catalunya cada any i que van a Madrid i que no tornen, que es quedin aquí. És la solució per fer obres, o per poder tenir la sanitat que els catalans demanem o per tenir l’educació i les universitats que necessitem. Aquesta és la solució”, ha afegit.

“No hi ha diners i no podem anar al banc i demanar-ne. L’any que ve, els pressupostos del 2012 seran molt restrictius. Aquest any, nosaltres hem viscut una retallada del 31%. Molt comparat amb altres departaments com Educació o Salut, que han de garantir la cohesió social, però que no arriben en cap cas al 10%", ha indicat.

"Nosaltres, el 31%, però ho entenem. No ens hi conformem, però ho entenem. Espero que l’any que ve no sigui així, perquè el marge d’ajust que tenim és molt poc i la inversió pública a Catalunya en aquests moments és mínima”, conclou.
 
“No tenim diners per continuar-les. Es va posar en marxa i es va tirar endavant sense recursos pressupostaris per poder-la pagar. La línia 9 costa més un milió d’euros cada dia. La factura que ens passen les empreses del mes de gener és de  40 milions d’euros, i la del mes de febrer de més de 40, i no hi ha pressupost per poder-ho pagar", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Luca, bcn, 20/09/2011 - 11:53

els diners que no tornan van a comunitats que ho necesitan mes que Catalunya i a Catalunya li interesa vendre els seus productes a aquestas comunitats, que hi hagi infrastructures per transportarlos, que hi hagi una societat per comprarlos, etc etc.
Aixo es diu vertebració d'un Estat.

#8.1 Terraxa, Terrassa, 21/09/2011 - 12:13

Doncs Espanya deu estar superultravertebrada.
I digue'm, per què el País Basc i Navarra no participen en la vertebració?

#7 jajajajaa, barcelona, 20/09/2011 - 10:53

suspensio d´autonomies, reduccio d´ajuntaments..eliminacio de dipus i consells comarcals,que el frau fiscal sigui un delicte amb un minim de 10 anys de presso, i incautacio de tots els bens...ja veuras si surten diners

#6 JJ, BCN, 20/09/2011 - 09:04

Amb qualsevol sistema politic (monarquia, democracia...) i economic (feudalisme, capitalisme, comunisme...) els de dalt han collat als de baix. Ahir, avui i sempre. De tant en tant hi havia un "reset" (revolta remenses, revolucio francesa...) i es tornava a començar. Potser ja toca de nou.

#5 Tio Canya, Ala Frugell - Free Catalonia, 19/09/2011 - 23:18

El teu sou l' has rebaixat un 31% ?

#4 Almogàver, La Sagrera, 19/09/2011 - 20:36

Que voleu, que us deixi diners. Si no en sabieu prou perquè us hi posaveu. Ara és molt facil plorar, desprès quan arriba la camanya només promeses, quan es governa, retallades.