Publicitat
Economia · 22 de Novembre de 2010. 21:19h.

SOS de les cooperatives agràries

Demanen mesures per afrontar la crisi ramadera

SOS de les cooperatives agràries

Una imatge de la capçalera de la 'web' de la FCAC

El responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Armengol, ha reclamat que, ara que s’ha aconseguit el suport explícit del Parlament europeu al sector ramader, les administracions catalana i estatal adoptin mesures urgents per pal·liar els efectes de la crisi de preus que s’allarga des de fa mesos, segons un comunicat de la FCAC.

En concret, el ple del Parlament Europeu ha aprovat una resolució sol·licitant a la Comissió que s’adoptin mesures per donar suport al sector porcí a causa de la difícil situació que estan suportant els ramaders i les cooperatives, des de fa mesos, per l’augment dels costos de l’alimentació animal i la pressió de la gran distribució. El Parlament -que ha incorporat la majoria de propostes reclamades pel sector cooperatiu- demana que es posin en pràctica mecanismes de gestió del mercat per fer front a la volatilitat dels preus.

Així mateix, el Parlament també s’ha fet ressò de la petició de les cooperatives perquè es tinguin en compte els requisits de qualitat, sanitat, benestar animal i respecte al medi ambient en les importacions de carn provinents de països tercers. L’objectiu és evitar la competència deslleial amb les produccions de la Unió Europea.

Finalment i també a instància de les cooperatives ramaderes, el Parlament ha sol·licitat a la Comissió Europea que revisi la prohibició d’utilitzar farines càrnies per al bestiar no remugant, tot garantint al màxim la seguretat alimentària.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat