Publicitat
Economia · 22 de Setembre de 2010. 19:26h.

Soros sobre Zapatero: "Una agradable xerrada"

El president intenta convèncer els inversors dels EUA que Espanya està sortint de la crisi

Soros sobre Zapatero: "Una agradable xerrada"

George Soros, en una imatge d'arxiu

Un dels primers inversors dels EUA en operacions especulatives d'alt risc, George Soros, no va semblar molt convençut per la defensa de l'economia espanyola que el president Zapatero va fer aquest dimarts davant els principals taurons financers de Wall Street a Nova York: "Una agradable xerrada", va ser el seu breu comentari després de la reunió.

Soros va ser un dels participants en la reunió que el cap de l'Executiu espanyol va mantenir a Nova York amb els primers executius dels principals fons d'inversió, bancs de negocis i entitats dedicades a l'especulació financera. L'objectiu de la reunió va ser convèncer a aquests representants de les entitats més fortes de Wall Street que l'economia espanyola està en condicions de superar aviat la crisi.

De fet, el que Zapatero pretenia era evitar que aquests importants brokers internacionals tornin a pressionar sobre el deute públic espanyol, el que produeix la conseqüència que pugi el tipus d'interès que el Tresor espanyol ha de pagar per aconseguir diners als mercats financers internacionals .

Malgrat tot, després de la reunió del president espanyol amb el selecte grup d'inversors, cap d'ells es va pronunciar públicament sobre si Zapatero havia aconseguit convèncer-los. Només Soros, que amb el seu comentari sobre "l'agradable xerrada", va semblar expressar un cert irònic escepticisme.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 lucifer, bcn, 23/09/2010 - 15:30

Menudo personage es este Soros.Un tío peligroso.

Hola Meliq Salau, lo de Georgia y Chechenia es por que por ahí pasa el oleoducto BTC y otros,por nada más.A esta gente le importa un pepino la vida de las personas.

Este tío es uno de los mayores mangantes de la historia de la humanidad.Saludos

#4 Pocasoltes, bcn, 22/09/2010 - 22:53

Sigo bastante la trayectoria de este señor y puedo asegurar que si ha dicho esto a querido decir que ha perdido el tiempo con el Sr.Zapatero. Los americanos nunca olvidarán el desprecio del ahora presidente hacia su bandera en el desfile de hace unos años. Lo aguantan por cortesía y nada más.

#3 Antoni, Mahón con H, 22/09/2010 - 21:59

Zapatero, quien te ha visto y quien te ve. Dime con quien andas y te diré lo que eres

#2 Meliq Salau, Reus, 22/09/2010 - 20:47

És un amb qui el Separatisme Català ha de parlar
La Soros Foundation ajudà el grup Kmara a asolir la independència de Geòrgia
Hem de fixar-nos en el moviment serbi Otpor que inspirà Kmara
Amb l'espoli i desprès de la sentència passem a la fase 2

#1 Mateu, Barcelona, 22/09/2010 - 19:38

Si Soros ha estat irònic, el president de Funcas, Victorio Valle ha estat taxatiu:
"Les taxes que Zapatero vol aplicar als bancs son una imbecilidad"