Publicitat
Economia · 5 d'Octubre de 2012. 12:02h.

"Som i seguirem sent a la Unió Europea i a l'euro"

Mas insta els empresaris a "adaptar-se als nous temps canviants i mirar cap a l’exterior”

"Som i seguirem sent a la Unió Europea i a l'euro"

Mas, durant la visita a l'empresa Simón i Coll

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “som i seguirem sent a la Unió Europea i a l’euro” i ha demanat que, “sigui quin sigui el procés que agafi Catalunya”, el camí es faci de manera “constructiva i amb serenitat”, entenent que “si existeixen la Unió Europea i la moneda única, no és per posar barreres, sinó perquè siguin espais oberts”.

“Si una cosa ha demostrat la crisi és que el mercat català i espanyol són relativament petits i que hi ha un món sencer que està obert a les nostres empreses”, ha recordat. En aquesta línia, el president Mas s’ha mostrat satisfet que Catalunya ja demostri des de fa temps “aquesta orientació exportadora” i que “cada cop més empreses ja no depenguin exclusivament del mercat català ni de l’espanyol”. Un fet que pel president representa “un valor afegit”.

En aquest marc, el cap de l’Executiu ha remarcat que “les relacions entre territoris, empreses i consumidors, han d’estar molt per sobre dels processos polítics” com el que viu Catalunya actualment. “Estem en un punt on no hem de parlar gaire sobre si els processos que està seguint el nostre país poden ser més o menys perjudicials pels productes, perquè l’economia i el comerç han d’estar per sobre d’aquestes coses”, ha manifestat. “No fer-ho així”, ha dit, “seria un error”.

Durant la inauguració del nou espai de divulgació de la xocolata de l’empresa Simón i Coll, el president ha subratllat en el seu discurs que Catalunya sempre s’ha caracteritzat per ser un país obert i pioner. Ho va demostrar al segle XVIII, “sent l’únic territori del sud d’Europa que va sumar-se a l’empenta industrial d’Anglaterra”, i ho demostra avui, tal com ha assegurat el president, “amb un important teixit de petites i mitjanes empreses”.

També ha remarcat un altre factor essencial que ens defineix com a “economia oberta”, el fet que “el comerç exterior del país representa un 30% de tota l’exportació de l’Estat espanyol”. Una xifra que ha assegurat que encara “ha d’augmentar més”. El cap de l’Executiu ha posat de relleu que la companyia és un “clar exemple d’aquesta necessitat d’adaptar-se als nous temps canviants i mirar cap a l’exterior”, i ha assegurat que és una mostra de les “moltes empreses que hi ha al país que estan fent les coses bé”.

Finalment, el president ha recordat que “país i teixit econòmic són una sola cosa” i que seria “molt positiu” que “les empreses puguin donar un cop de mà per rellançar el país”, a través “d’empenta, idees noves i dinamisme”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#12 BEJOTA, BCN, 08/10/2012 - 18:36

No caldrá aquesta situació ,pero lo que vosté diu ,no s'ho creu ningú.

#11 contribuyente, Santo Domingo, 06/10/2012 - 13:04

Mas embustero no se puede ser, engañar vilmente a su electorado, de sobras sabe la realidad de la secesión, ni ? ni UE, pasaría a ser un país tercero, lo que significa, aranceles, visado, etc. que tendrá que solicitar la adhesión y ese proceso son años, sea ud,, Sr. Mas más serio con su electorado

#11.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 07/10/2012 - 19:05

Al electorado del señor Más les importa un pimiento la realidad, no se gaste usted, con que les enseñen una bandera ya les es suficiente...

#10 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 00:17

Una cosa es que Artur Mas se quiera saltar a la torera la constitucion española y otra que pretenda hacer lo mismo con el Tratado de la Union, Bruselas no es Madrid y si Cataluña va a estar o no en la UE no lo va a decir Mas sino los 27 Estados miembros una vez reciban su solicitud, asi que humildad

#9 yop, Siga hundiendo Cataluña señor Mar, 05/10/2012 - 20:42

Señor Mas ya vera que rápido bajan las ventas de productos catalanes o fabricados en Cataluña .. no se imagina la cantidad de gente que ahora se fija en las etiquetas de los productos para seleccionar productos no fabricados en su pais (bueno en lo de país en su imaginación. . soñar es gratis)

#9.1 roser, barcelona, 09/10/2012 - 13:30

Pues no se imagina usted señor mío, como les van a bajar a uds las ventas en Catalunya. Le aseguro que serà mútuo.
Yo ya lo vengo practicando desde hace años y conozco a mucha gente que se està apuntando; por suerte tenemos productos excelentes en Catalunya, i si no, los podemos exportar a la UE...

#8 joan, manresa, 05/10/2012 - 17:42

El Casal,17,35 h.--Tot axó está molt be Sr.President.,pro no olvidi altre coseta.,ya sabem que te l'agenda plena,la ment plena i está quasi bloquejat...,pro ha de tenir temps ,uns minuts per delegar a gent competent que treballi sens perdre ni un segon per la Agencia Tributaria Catalana.URGENT..