Publicitat
Economia · 22 de Febrer de 2011. 14:38h.

SI demana anul·lar "la subvenció de sis milions a Endesa"

Strubell ho creu "un insult a la intel·ligència dels gironins" després de les apagades de març

SI demana anul·lar "la subvenció de sis milions a Endesa"

Toni Strubell, en una foto d'arxiu

El diputat gironí de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, ha registrat al Parlament una proposició de Llei per anul·lar la subvenció a Endesa atorgada pel govern en funcions de la Generalitat de Catalunya en acord de govern de 20 de novembre de 2010.
 
Strubell ha considerat que aquesta iniciativa legislativa s'ha d'entendre com "un primer pas d'una nova manera d'entendre la política energètica al nostre país". "Com a conseqüència de les nevades del 8 de març en diverses comarques gironines, 458.396 abonats es van quedar sense llum d'un total de 363 municipis -328 alimentats per Endesa-, van caure 2.904 suports, van quedar sense servei 17 línies d'alta tensió, 251 de mitjana tensió i es van registrar més de 6.000 avaries en la xarxa de baixa tensió", recorda.
 
Strubell denuncia que "Endesa no manté les línies de mitja i alta tensió en les condicions degudes". En aquest sentit ha recordat l'expedient sancionador obert a Endesa per l'apagada del 8 de març en diverses comarques de Girona per presumptament "incomplir les obligacions de comunicació d'incidències als ajuntaments afectats i a la pròpia Direcció General de Energia de la Generalitat".

En aquest expedient s'indica que la informació "no va seguir els protocols establerts, una infracció tipificada com a greu en la Llei de Garantia i Qualitat de Subministrament Elèctric, i que és sancionable amb una multa de fins a 6 milions d'euros".
 
És per això que recorden que Joaquim Nadal "va anunciar el 30 de novembre de 2010 l’Acord de Govern pel qual s’aprovava concedir a Endesa Distribución Eléctrica una subvenció de 6 milions d’euros per al finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió".

Solidaritat creu que "s’ha d’entendre com una subvenció encoberta a aquesta empresa que presta un servei pèssim a les comarques gironines amb la finalitat de condonar l’expedient sancionador iniciat pel Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya".

Strubell ha considerat un "pasteleig" aquesta actuació entre govern i l'elèctrica i "un insult a la intel·ligència dels gironins donar una subvenció a Endesa pel mateix valor de la multa" i per això, "SI proposa per llei anul·lar aquesta subvenció encoberta".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Cartanya, bcn, 22/02/2011 - 18:00

Endesa no paga, ni escolta a uns quans damnificat de la nevada del any passat, per molt que el Sr.? de la ?pajarita?,digues que indemnitzarien a tothom.

#4 dolors, barcelona, 22/02/2011 - 16:40

Molt bé, i tant, es una presa de pel.

#3 Treballador electric, sabadell, 22/02/2011 - 16:03

Que paguí ENEL o Aznar (que per això se la va vendre), yo no tinc per què pagar 6 milions de euros cuan no anira a la xarxa, a més el 80% de les línies BT no compleixen la normativa actual, son normatives de l'epoca del franco. y cada any obtenen de 5000 Milions d'euros de benefici en amunt

#2 Treballador elèctric, Sabadell, 22/02/2011 - 15:59

Com a treballador de una subcontrata d'endesa he de dir que: Subencionar que? 6 milions? per a què? per a que els seus treballadors gaudeixin d'apartaments en primera linia de platja? per que gaudeixin de nòmines d'escandol? per pujar mes la factura de la llum?? y del meu suor?

#1 anton, bcn, 22/02/2011 - 15:03

Queeeeeeeeeee, que em de subvencionar el queeeeeeeeeee.....