Economia · 17 de Maig de 2010. 21:11h.

Serra queda al marge de la fusió

El director general de Caixa Catalunya, Adolf Todó, serà l'home fort de la unió amb Manresa i Tarragona

Serra queda al marge de la fusió

Narcís Serra, amb Adolf Todó a la seva esquerra, durant l'assemblea de Caixa Catalunya que va aprovar la fusió amb Caixa Tarragona i Caixa Manresa

Narcís Serra ha renunciat a presidir la caixa resultant de la fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa, segons s'ha conegut durant la celebració aquest dilluns de les assemblees extraordinàries de les tres caixes per aprovar el procés de fusió.

En principi, Serra es mantindrà com a president durant el període provisional de la fusió, més o menys fins al proper mes de novembre, i posteriorment serà substituït. En qualsevol cas, està previst que l'home fort de la nova caixa sigui Adolf Todó, actual director general de Caixa Catalunya.

Segons un comunicat de Caixa Catalunya, "són dos les raons que [Serra] ha exposat en l’assemblea general, que aconsellen que la nova entitat tingui un nou president. En primer lloc, es crea una nova caixa d’estalvi i, fins i tot, un nou model de caixa. No es tracta d’un procés d’absorció i això s’ha de posar de manifest amb la creació de nous òrgans de govern i, per tant, de president".
 
Ha afegit que "en segon lloc, és una garantia per a tot el procés que qui presideixi la renovació dels òrgans de govern no participi com a possible designat al final de procés. Això donarà una capacitat de gestió i una major autoritat i neutralitat per a conduir la creació dels nous òrgans de govern".
 
El comunicat diu que "de forma consensuada amb les tres entitats, Narcís Serra liderarà aquest procés transitori d’integració de les tres entitats per a, posteriorment, donar pas a un nou president de la caixa resultant de la fusió, escollit pels nous òrgans de govern".

També s'han reunit aquest dimecres les assemblees de les caixes d'estalvi implicades en l'altre procés català de fusió en marxa, Sabadell, Terrassa i Manlleu, que crearan una nova caixa amb el nom de Unnim.

En aquest cas, la caixa resultant de la fusió estarà inicialment presidida per Salvador Soley, actual president de Caixa Sabadell, i tindrà com a director general a Enric Mata, de Caixa Terrassa.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 18/05/2010 - 12:35

Quien dirigió el Cesid a golpe de corchea y ha puesto a Caiza Cat en puesto destacado entre las cajas vacilantes, se retira por el foro.
Solo quisiera saber si la pensión que le va a quedar a este prócer sociata está a tono con la austeridad zapterina

#1 joan, barcelona, 18/05/2010 - 11:55

ja te prous xollos aquets personatje.