Publicitat
Economia · 23 d'Octubre de 2013. 12:31h.

Serra, en llibertat sense fiança

El jutge denega la petició de presó de l'acusació popular

Serra, en llibertat sense fiança

Serra, en una imatge d'arxiu

El magistrat Josep Maria Pijuan, titular del jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona, ha denegat la petició de presó per a l'expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, i l'exdirector general, Adolf Todó.

El jutge ha desestimat així les peticions de presó de les acusacions populars de l'Associació de Consumidors i Usuaris Bancaris (AUSBANC) i la CUP.

El jutge, en dues interlocutòries, recorda que "la presó provisional és la mesura cautelar més greu que es pot imposar a un processat" i considera que ha de quedar limitada a casos on existeixi "risc de fuga, d'obstrucció a la investigació sumarial o reiteració delictiva".

En aquest cas, considera que "no existeix cap motiu" que faci pensar que Narcís Serra o Adolf Todó aprofitin "la situació de llibertat per sostreure's de l'acció de la justícia".

Tot i això el magistrat creu que hi ha indicis que els dos acusats puguin haver fet un delicte societari d'administració deslleial, però diu que això comporta una pena que va des d'una multa fins a quatre anys de presó.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 tolstoi, Manresa, 23/10/2013 - 14:23

Junto con Bankia y las cajas quebradas, robadas, malversadas, malgastados... por politicos y sindicatos, es una de las partes mas importantes de la quiebra de España. Cuyos capos son ZP;RUbalcaba y Rajos, ..el resto son delincuentes menores o medianos. La crisis que durara 30 años viene de aqui.