Publicitat
Economia · 16 de Juliol de 2013. 09:59h.

Sense autocrítica per la fallida de Catalunya Caixa

Serra: "una persona que ha estat alcalde de Barcelona pot fer qualsevol feina"

Sense autocrítica per la fallida de Catalunya Caixa

Serra, al Parlament

L'expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, està compareixent a la comissió d’investigació sobre les possibles responsabilitats derivades de l’actuació i la gestió de les entitats financeres i la possible vulneració dels drets dels consumidors.

Serra, que ha dividit la seva intervenció en dues parts, ha començat recordant que "l'origen de l'actual crisi es bastant llunyà: als EUA" i ha atribuït les causes a "la bombolla immobiliària; l'endeutament de les famílies, les empreses, i les entitats financeres; l'insostenible dèficit comercial d'Espanya i l'excessiva concentració del risc en el sector immobiliari".

Narcís Serra, en resposta al diputat del PPC José Antonio Coto, ha atribuït la fallida de Catalunya Caixa exclusivament a la crisi econòmica. "Com podem explicar el 27% d'aturats?", s'ha preguntat en al·lusió a la dificultat de fer-hi front.

Coto -que ha recordat el currículum de Serra com a alcalde, ministre i vicepresident- li ha preguntat també si es considerava preparat per ser president de l'entitat d'estalvis. "Una persona que ha estat alcalde de Barcelona pot fer qualsevol feina i a qualsevol lloc del món", ha contestat. "Sóc catedràtic d'economia, si els catedràtic d'economia no poden fer això ja em dirà", ha destacat.

Avui compareixeran també Joan Ràfols, secretari del Consell d’Administració de Catalunya Caixa; Raquel Puig, representant del Sindicat d’Estalvi de Catalunya a Catalunya Banc; i Jordi Campins, secretari general del Sindicat d’Estalvi de Catalunya i exmembre del consell d’administració de Caixa Catalunya en representació del Sindicat d’Estalvi de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 18/07/2013 - 23:45

Ell que presidia una caixa que donava crèdits a mansalva no en té culpa de la bombolla immobiliària, l'endeutament de les famílies i la concentració del risc en el sector immobiliari. Mentre la cosa s'inflava, a enriquir-se, i quan ha petat, la culpa és dels USA, i ell a cobrar. Quin poca vergonya.

#13 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 16/07/2013 - 19:42

Se cometieron fallos pero nosotros no fuimos. Además, solo nos llevamos unos pocos millones de euros como compensación a nuestra sabia estrategia... (Aparte de los creditos sin interés, claro...)

#12 Perdal, BCN, 16/07/2013 - 16:33

El sr. Serra és d'aquells honorables i entranyables personatges que tria la història per a què el futur recordi que baix vam caure.Si aquest il·lustre senyor amb estudis(molts) i currículum(moltíssim)(google dixit)és així de curt,al futur es faran una idea de fins a quin punt estàvem malament

#11 Kropotkin, bcn, 16/07/2013 - 16:11

Catalanes, banqueros y desahuciados somos un mismo pueblo. Catalanes con cuentas en los bancos Suizos y catalanes que duermen en los banco de la plaza Cataluña. Todos detrás de la estelada defendiendo la patria del robo de los campesinos extremeños..

Kropotkin progresista ario.

#10 -emilio, a, 16/07/2013 - 15:35

Esta entidad deja miles d clientes arruinados por la estafa de las preferentes mientras su patrimonio -pedrera y sanbenet- está a buen recaudo en un patronato donde Ciu ha colocado a sus paniaguados; Omnium Cultural, el lobby FemCat, Marta lacambra, el Barça, el dr Bonaventura Clotet...