Publicitat
Economia · 23 de Març de 2011. 22:55h.

S'enlaira el 'pagament sense contacte'

El 'contactless shopping' es posa en marxa a Balears

S'enlaira el 'pagament sense contacte'

Una imatge de l'acte de presentació que ha tingut lloc aquest dimecres a Palma de Mallorca, en la qual apareixen Aina Calvo, alcaldessa de Palma; Juan Antonio Alcaraz, director general adjunt executiu de 'la Caixa'; Joan Ramon Fuertes, director executiu territorial Balears de l'entitat d'estalvis, i Luis García Cristóbal, director general de Visa Europe per a Espanya i Portugal

La Caixa i Visa Europe iniciaran a Illes Balears el major llançament regional a Europa del sistema de pagaments sense contacte, segons un comunicat de la Caixa. El contactless shopping, nom que la Caixa i Visa Europe donen al projecte, convertirà a Illes Balears en la primera àrea regional europea dotada d'infraestructura de pagaments sense contacte, i suposarà l'estrena comercial a Espanya de la nova tecnologia internacional de pagaments.

Fins ara, aquest tipus de sistemes s'han instal·lat només en àrees limitades d'algunes ciutats i, generalment, de manera experimental. A Espanya, es va desenvolupar amb èxit durant el 2010 un projecte a la localitat de Sitges. En el cas de les Illes Balears, el contactless shopping serà el major desplegament regional d'Europa del sistema de pagaments sense contacte.

Les targetes contactless permetran als clients realitzar pagaments ràpids en comerços, sempre que aquests disposin del datàfon necessari. La transacció es realitza a l'acostar la targeta al datàfon: el xip connecta amb el terminal i el pagament s'efectua instantàniament.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat