Publicitat
Economia · 14 de Gener de 2010. 20:42h.

Seat s'apunta al cotxe elèctric

La marca espanyola reuneix cent especialistes per endegar el projecte Cènit Verd

Seat s'apunta al cotxe elèctric

El León TwinDrive Ecomotive és el primer cotxe elèctric de Seat

La marca Seat ja ha presentat un model de cotxe elèctric -de fet, un híbrid-, el Lleó TwinDrive Ecomotive, i a més, està posant en marxa el projecte Cènit Verd, dedicat a desenvolupar les tecnologies i els components fonamentals per als automòbils híbrids i elèctrics del futur.

Amb aquest objectiu, aquest dijous ha reunit a les seves instal·lacions de Martorell més de cent especialistes de les empreses, universitats i centres tecnològics que participen en el projecte. Les qüestions fonamentals del futur cotxe són les bateries, els motors elèctrics i els sistemes de recàrrega

El pressupost de Cènit Verd, dirigit pel centre tècnic de Seat, és de 34 milions d'euros, i compta amb el suport del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), entitat dependent del ministeri de Ciència i Innovació.

Han participat en la reunió les 16 empreses associades al projecte, entre elles Endesa, Iberdrola, REE, Cegasa, Siemens, Ficosa i Circutor, així com representants de 16 universitats i centres tecnològics, coordinats pel Centre Tecnològic, de Manresa.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pep, El Prat de Ll., 21/01/2010 - 18:48

Gearbox, la filial de Seat dedicada a la fabricació de caixes de canvi, ha deixat de produir aquest dijous al migdia per rebutjar els tres acomiadaments que afecten la filial.

#2 Aragorn, Mordor, 15/01/2010 - 10:22

Se llama CENIT y no "Cènit", porque el programa de ayudas del Ministerio se llama CENIT. Y es V.E.R.D.E., no "Cènit Verd". Así no lo va a identificar nadie.

#1 Dani, Santa Fe del Penedès, 15/01/2010 - 08:54

Voleu saber perquè aquest nóm de \"Cènit Verd\"? Cènit en anglès és \"peak\". Peak Oil = Cènit del Petroli.