Publicitat
Economia · 18 de Maig de 2010. 22:51h.

S'apropa l' apujada d'impostos

Elena Salgado confirma que el Govern espanyol no descarta aquesta mesura

S'apropa l' apujada d'impostos

D'esquerra a dreta, el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn; la ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, i el comissari europeu de Mercat Interior, Michel Barnier, en la roda de premsa després de la reunió de ministres europeus d'Economia d'aquest dimarts (foto: ACN / Raquel Correa)

La ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, ha confirmat que l'executiu de Madrid no descarta una apujada d'impostos en un futur però que, en aquest moment, "no hi ha cap proposta concreta". Salgado ha volgut subratllar que l'accent ara està en la reducció de la despesa pública i ha insistit que "pot tenir efectes en el creixement".

Per això, la vicepresidenta segona del Govern espanyol ha explicat que es revisaran a la baixa les previsions de creixement de l'Estat no per aquest any però sí pel que ve, que estarà unes dècimes per sota de l'1,8% previst inicialment. En tot cas, ha puntualitzat Salgado, "contracció vol dir menor creixement del previst però no creixement negatiu, que seria recessió".

Tot i que la vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va anunciar que el Govern "està avaluant" una possible apujada d'impostos, Salgado ha volgut puntualitzar que, de moment, l'Executiu preveu que l'estalvi es faci disminuint la despesa pública i no augmentant els ingressos. Ha recordat que el paquet de mesures que el Govern aprovarà aquest dijous és un decret llei i, per tant, "no pot contenir mesures fiscals" però no ha descartat que, en un futur, s'apliqui una mesura d'aquest tipus.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat