Publicitat
Economia · 19 de Desembre de 2008. 19:01h.

Santander i BBVA, bé; Popular, malament

Els dos grans espanyols se salven de les baixades de qualificació d'expectatives

Santander i BBVA, bé; Popular, malament

Emilio Botín (esquerra), president del Banco Santander, i Francisco González, president del BBVA

Les pujades i descensos dels índexs d'expectatives de solvència sobre la banca internacional difosos per les agències especialitzades en l'elaboració del rating han beneficiat els dos grans espanyols, el Santander i el BBVA, mentre que han perjudicat el tercer, el Popular. El rating és una qualificació elaborada per una empresa especialitzada per valorar els emissors de deute segons la seva solidesa financera, la seva capacitat de pagament a diferents terminis de temps i la seva vulnerabilitat davant de teòrics canvis de l'entorn exterior.

L'agència Standard & Poor's ha retallat el rating a una dotzena dels majors bancs europeus i nord-americans, entre el quals no figura cap entitat espanyola, encara que l'agència adverteix al seu informe de riscs creixents per al conjunt del sector bancari, alertant sobre "el creixent risc per a la indústria bancària i l'agreujament del fre econòmic global".

Les entitats objecte de les rebaixes de rating són les nord-americanes Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley i Wells Fargo. A aquesta llista se suma una representació de la banca europea, a càrrec dels britànics Barclays, HSBC i Royal Bank of Scotland, els suïssos UBS i Credit Suisse i l'alemany Deutsche Bank. Queden fora del retall les dues majors entitats espanyoles, el Santander i el BBVA.

I l'agència de qualificació de riscs Moody's ha rebaixat la qualificació del Banco Popular a causa de la seva elevada exposició al sector immobiliari i a l'augment de la morosidad. En un comunicat, Moody's explica, tanmateix, que l'exposició de l'entitat als sectors constructor i immobiliari no supera el 50%, i es realitza a través de companyies el negoci de les quals està molt diversificat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 19/12/2008 - 20:45

El apoyo a Lukoil hace pensar que Zp se prepara un retiro dorado como el de Schröder.
El escandaloso regalo fiscal a los capos
bancarios que han colado Solbes y la Vice con el mayor sigilo, también huele a futuros consejeros, del Grup Botín p. ej .