Publicitat
Economia · 15 de Juny de 2022. 09:28h.

Sánchez fracassa també amb el preu de la llum

La factura es dispara malgrat el topall del gas

Sánchez fracassa també amb el preu de la llum

La primera subhasta del preu de la llum amb el topall del gas en vigor no compleix, de moment, les expectatives del Govern espanyol. La primera subhasta no compleix, de moment, l'objectiu d'abaratir la factura, i el mercat elèctric fixa per a aquest dimecres un preu encara per sobre dels 200 euros.

El preu mitjà d'aquest dimecres serà de 165 euros MWh, un 23% menys que avui. Ara bé, a aquest preu cal sumar-li la compensació per la diferència de preu entre el gas topat i el real. Tenint en compte això, el preu final és superior al d'ahir, 224 euros MWh.

Aquest dimarts es fixava un preu en el mercat majorista de 165,59 euros. Però aquest preu no és el cost total: a aquesta xifra cal sumar-li el sobrecarrego que pagarà la demanda per subvencionar al gas. Segons l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia, aquest recàrrec serà de 59 euros de mitjana.

Aquest cost es calcula depenent de les franges horàries i pot arribar a superar fins i tot els 78 euros amb el mecanisme que es desprèn del nou sistema de càlcul del preu i de topall al cost del gas que es destina a la generació d'electricitat per mitjà de les centrals de cicle combinat. D'aquesta manera, el preu que pagaran els clients de la tarifa regulada serà de 224 euros de mitjana.

El preu sense aplicar el topall al preu del gas natural hauria estat aquest mateix dimarts de 237 euros. És a dir, que la rebaixa rebaixa aconseguida per l'anunciat mecanisme de topall de preus de Sánchez es queda en només un 6% per als clients vinculats al PVPC -preu voluntari per al petit consumidor o mercat regulat-.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 pepe, andorra, 16/06/2022 - 12:22

no, no es un fracaso, le han puesto ahí, precisamente para hacer lo q esta haciendo, se repite lo mismo q en Argentina, desde USA se promociona a los políticos mas incompetentes y narcisistas, para q desde dentro y sin armas, se pueda quitar la competencia o el supuesto peligro de enmedio. Su objetivo es hundir España y q acabe como Yugoslavia.

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/06/2022 - 18:29

¿De verdad alguien esperaba que esta pandilla de mangantes iba a solucionar algo?

#7 Europe, Barcelona, 15/06/2022 - 13:50

Es van afartar de criticar Rajoy i la pobresa energètica, quan la pobresa ens vé donada per Europa, Alemania en cap que fixa el preu de l'electricitat a preu d'or de l'últim element que hi intervé, el gas. Pourquoi???

#6 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 15/06/2022 - 12:19

No hay día en que Pedro Sánchez no nos humille y nos haga sentir vergüenza como españoles. El Partido Sanchista está construido sobre la decadencia y el resentimiento de un señor al que sus compañeros echaron del partido porque pensaban que era un peligro para España. Hacía avergonzar a cualquier viejo socialista. Lo peor es que acertaron.

#6.1 A.Bcn, Barcelona, 15/06/2022 - 12:46

No he oído yo que ninguno de esos viejos socialistas avergonzados haya alzado su voz contra Sánchez, se ve que el pesebre pasa por delante de la vergüenza. No olvidemos tampoco el clásico atemporal "el que se mueva no sale en la foto".

#6.2 pepe, andorra, 15/06/2022 - 13:10

mira tu, igual q el pucherazo q le montaron a Trump. Ningun republicano salio a defender a Trump en los cuatro estados donde se produjo del pucherazo de las mulas por diez pavos el voto falso. Antoñita la fantastica no es mas q un vasallo puesto ahi por el señor feudal. Y España esta enfeudada de pleno al complejo militar industrial de USA.

#5 Jos, VNG (Ghost Republic), 15/06/2022 - 11:53

Anem bé amb aquest paio. Va pífia rera pífia i no diu una veritat ni per mal de morir.