Publicitat
Economia · 6 de Maig de 2009. 16:08h.

Salgado veu "brots verds" en l'economia

De la Vega diu que hi haurà noves mesures de foment de l'ocupació

Salgado veu "brots verds" en l'economia

Elena Salgado (dreta), amb María Teresa Fernández de la Vega

La vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha afirmat que l'economia espanyola està començant a tenir "brots verds" de recuperació. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres extraordinari sobre ocupació, Salgado ha dit que aquests signes es comencen a notar en la millora de l'indicador de confiança dels consumidors, en la recuperació del crèdit i en la desacceleració de la morositat.

Ha afegit que les dades positius es perceben també en l'evolució de l'atur d'abril. Aquest mes va augmentar l'atur a 39.478 persones, el menor augment registrat en els darrers nou mesos, malgrat que ja hi ha a Espanya 3.644.880 desocupats, la xifra més alta en tretze anys. No obstant això, Salgado ha matisat que caldrà "esperar que creixin els brots verds i donin els seus fruits".

De la seva banda, la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que la setmana que ve, durant el debat de l'estat de la nació, el govern de Zapatero presentarà noves propostes per fomentar l'ocupació. També ha dit que el president Zapatero, buscarà sempre el màxim consens amb les forces polítiques en aquest debat, encara que amb "límits".

Ha assenyalat que el govern intentarà el consens en les mesures que consideri que s'han d'impulsar, però no en les que puguin suposar retalls a la protecció social, i ha rebutjat reformes laborals perquè, en la seva opinió, no són les que ara necessita Espanya per sortir de la situació.

Ha insistit que Zapatero sempre ha plantejat la necessitat de sortir de la situació "tots junts" i que el govern està obert a qualsevol tipus d'acord, dins de tot el que siguin escenaris "positius" per reactivar l'ocupació i l'economia.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 luis, barcelona, 07/05/2009 - 09:21

CORRIJO:
la de los modelitos es la VICEPRESIDENTA, aquella que es capaz de decir: el govern de Zapatero presentarà noves propostes per fomentar l\'ocupació
y quedarse tan tranquila

#4 luis, barcelona, 07/05/2009 - 09:19

Los unicos que ven brotes verdes, cuando ella se les acerca, son los modistos de los modelitos que se gasta la tia
NI LA PREYSLER GASTA TANTO EN ROPA

#3 Kropotkin, Vic, 07/05/2009 - 09:12

Al menos no les podemos acusar de tener sentido del ridículo. Sería ridiculo hacerlo... El problema es que a ellos esto de la crisis les importa un pimiento. Tienen el riñon suficientemente forrado como para que no les afecte lo mas mínimo...

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 06/05/2009 - 21:03

Hay que saber interpretar lo de los brotes vedes.
Lo que quiere decir es que esto de que nos van a sacar de la crisis está verde.

#1 Meliq Salau, Reus, 06/05/2009 - 17:39

No tant sols no llegeix els informes de la Unió i dels organismes internacionals sinó que, a més, menga bolets que no coneix.