Publicitat
Economia · 29 de Gener de 2010. 19:04h.

Salgado s'imposa a Corbacho

El ministre de Treball era contrari a retardar l'edat de jubilació

Salgado s'imposa a Corbacho

Información publicada el 16 d'abril del 2009

La decisió del Consell de Ministres de proposar un retard de l'edat de jubilació dels 65 anys als 67 suposa que el president Zapatero ha avalat les tesis de la ministra d'Economia, Elena Salgado, davant la posició del ministre de Treball, Celestino Corbacho, contrari a aquesta mesura.

Corbacho s'ha pronunciat diverses vegades en contra de retardar l'edat jubilació, considerant que el problema que pot plantejar-se en el futur amb les pensions de jubilació s'ha d'afrontar d'una altra manera.

En aquesta línia, el ministre de Treball s'ha manifestat en els últims temps a favor de limitar al màxim les prejubilacions, i d'allargar l'edat laboral de forma voluntària, però la seva postura ha estat contrària a un augment obligatori de l'edat de jubilació.

Tanmateix, Salgado, en la línia del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez -que ha tingut alguna topada amb Corbacho per aquesta qüestió-, va plantejar la necessitat d'obrir el debat sobre l'eventual retard de l'edat laboral.

Salgado, en qualsevol cas, ha defensat que aquesta qüestió ha de plantejar-se per a la seva discussió en el pacte de Toledo, i que s'ha d'aplicar de forma gradual, una posició que ha estat l'adoptada aquest divendres pel Consell de Ministres.

També aquest divendres, Corbacho, que no va estar a la reunió del Govern espanyol perquè presidia a Barcelona un acte amb els ministres de Treball de la Unió Europea, al marc de la presidència espanyola, ja era conscient que seria desautoritzat.

En efecte, el ministre va dir a Barcelona que el debat sobre endarrerir la jubilació "està obert a tots els països d'Europa" i aquí es parla "fa molt de temps, tot i que ara prenem la decisió". Va indicar que "revisar les edats de jubilació i combatre la jubilació anticipada són temes de treball a Europa".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joaquim Vallès, barcelona, 02/02/2010 - 09:51

no és d'extranyar. bon blog d'economia internacional en català: www.ekonomicus.wordpress.com

#2 carme, ripollet, 30/01/2010 - 12:20

si la Salgado contradice a Corbacho, por qué no dimite???? es vergonzoso, al PSOE se le acabó el discurso contra el PP, "que si el PP gobernara recortarian las pensiones, los derechos sociales,el despido libre, que si abaratar el despido" ,,,,

#1 gemma, barcelona, 29/01/2010 - 20:27

Sóc infermera i no arribo als 40. És tan gran el desgast de la meva feina que sovint envejo les companyes que estan a punt de jubilar-se. No m'imagino amb 70 anys corrent per la sala i movilitzant pacients. Politics,baixeu-vos el sou i reduiu plantilla